6th International Ifs And Contemporary Mathematıcs Conference, Ifscom2019 Üniversitemizde Gerçekleştirildi

6th International IFS and Contemporary Mathematics Conference (IFSCOM2019) Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

7-10 Haziran tarihlerinde Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesinde Matematik-Kimya Seminer Salonlarında gerçekleştirilen konferansa, Türkiye, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Fas, Hindistan, Kazakistan, Pakistan ve Yunanistan olmak üzere 9 ülkeden 68 araştırmacı katıldı.

Konferansın açılış konuşmaları,  Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Dağadur ve Doç. Dr. Gökhan Çuvalcıoğlu tarafından yapıldı.

Konferansta, matematik bilim dalındaki güncel çalışmalar paylaşılarak, tartışma ortamında yeni problemlerin ortaya çıkması ve ekip çalışmalarının yapılabilmesine imkan sağlandı. Sözlü, online ve poster olmak üzere üç farklı sunum yöntemi uygulandı.

Matematik bilim dalının kendi içindeki teorik çalışmalarının yanı sıra, diğer disiplinlerle de ilişkilerinin ortaya konduğu konuşmalar yapıldı. Konferansta Iouannis Stauovrilakis (GR), Zhanat Zhunossova (KZ), Ali A. Özkurt , Vildan Çetkin konuşmacı olarak yer aldı. 20 katılımcı, Fizik, Bilişim, Mühendislik, Tıp, Eğitim, Biyoinformatik alanlarında matematikle ilgili çalışmalarını sundu.

Konferansta, hakem üyeleri tarafından incelenen ve sunulmaya değer çalışmalar kabul edildi. Toplamda 9 ülkeden 79 çalışma sunuldu. Konferans kurulu tarafından uluslararası iki dergi, bir yayın evi ile anlaşma yapıldı. Sunulan çalışmalar, yazarların isteği, konferans bilim kurulunun olumlu görüşü ile bu yayınevlerinde ve ISBN numaraları alınarak konferans özet ve tam metin kitaplarında basıldı.

4 gün boyunca devam eden konferans katılımcılara katılım belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

• 2019-06-19 15:06:05