Türkiye Burslusu Öğrenciler Üniversitemizde Dil Eğitimlerine Başladı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Mersin Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemizde lisans ve lisansüstü eğitim almak üzere gelen Türkiye Burslusu öğrencilerimiz Türkçe hazırlık eğitimine başladı. Bu yıl, Üniversitemize Türkiye Burslusu olarak 57 öğrenci gönderildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen bu öğrenciler, bir yıl boyunca Türkçe öğrendikten sonra Üniversitemizin fakülte, enstitü ve yüksekokullarında öğrenimlerine devam edecek.

Söz konusu eğitimin başlamasından önce 11 Ekim Cuma günü Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yeni öğrencilerle tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya, geçmiş yıllarda Türkçe hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamış öğrenciler de katıldı.

Toplantı Merkez Müdürü, Müdür Yardımcıları ve Öğretim Elemanlarının ev sahipliğinde gerçekleşti. Merkez Müdürü Prof. Dr. Hürriyet Gökdayı yaptığı konuşmada öğrencilere, bir yıl boyunca yoğun bir Türkçe dil eğitimi göreceklerini, aynı zamanda Türk kültürünü ve Mersin’i tanıyacaklarını belirterek, Mersin Üniversitesi olarak eğitim hayatları boyunca yanlarında olunacağı dile getirdi. Önceki yıllarda Türkçe hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayan ve Üniversitemizin çeşitli birimlerinde öğrenimlerine devam eden öğrencilerin deneyimlerini yeni öğrencilere aktarmalarıyla tanışma toplantısı sona erdi.

• 2019-10-17 10:15:04

Actual News