Üniversitemiz Öğrencilerinden Barış Pınarı Harekâtı'na Destek

Üniversitemiz Öğrenci Toplulukları tarafından Barış Pınarı Harekâtı’na destek etkinliği düzenlendi. 17 Ekim Perşembe günü Üniversitemiz Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerimizin yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Erol Yaşar, akademik ve idari personelimiz de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende öğrenci toplulukları adına Üniversitemiz öğrencilerinden Ali Sercan Köse bir konuşma yaptı.

Köse, 9 Ekim 2019 tarihinde Suriye’nin kuzeyinde ve ülkemizin güney sınırına oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek, bölge halkını PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütü pençesinden kurtarmak, bölgeye huzur ve barış getirmek için, ülkemizin uluslararası hukukta kaynaklı hakları ve nefsi müdafaa kapsamında Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından, bölgede başlatılan ‘’Barış Pınarı Harekâtı’’nı Mersin Üniversitesi öğrencileri ve öğrenci toplulukları olarak desteklediklerini ifade etti.

Köse konuşmasının ardından etkinliğe katılanları asker selamı vermeye davet etti.

Daha sonra Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Zeki Uyanık tarafından ülkemizin barışı, bütünlüğü, huzuru ve tüm şehitlerimiz için dua okundu.

Etkinliğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, öğrenciler tarafından böyle bir destek etkinliği düzenleme isteği gelmesinden gurur duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Çamsarı, “Mersin Üniversitesi’ne yakışır bir hareketti bu. Bizler de öğrencilerimizin aralarında olmak istedik. Orada bizim kardeşlerimiz, gençlerimiz canları pahasına, hayatlarını ortaya koyarak milletimizi bu terör belasından kurtarmak için bir harekât düzenliyor. Bizler de dualarımızla, gönlümüzden geçtiği şekilde onlara destek olmak istedik. Allah yardımcıları olsun inşallah.” dedi.

• 2019-10-17 15:43:15

Actual News