Bilgi Çağından Toplum 5.0'a Geleceğin Öğretmeni Konferansı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından 24 Kasım 2020 tarihinde, "Öğretmenler Günü" etkinlikleri kapsamında  düzenlenen “Bilgi Çağından Toplum 5.0’a Geleceğin Öğretmeni” başlıklı çevrim içi (online) konferans; Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir'in moderatörlüğünde, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay'ın konuşmacı olarak katılımıyla yapıldı.

Prof. Dr. Ahmet Doğanay, tarihsel süreç içinde “avcılık”tan “süper akıllı”ya doğru temel toplumsal değişimleri gözler önüne serdikten sonra toplumsal kurumların da bu değişimden etkilendiğini ifade etti. Endüstri 4.0 bağlamında teknolojik gelişmelerin toplumla uyumlu hâle getirilmesi süreci olan Akıllı Toplum 5.0’a geçişte eğitimcilere düşen görevler, onları bekleyen dönüşümler, mevcut durum ve yeni gelişmelerle uyumlu öğretmen eğitiminin nasıl gerçekleştirilebileceği konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Prof. Dr. Doğanay ayrıca; günümüz öğretmenlerinin zihin, kalp ve eylem birlikteliğiyle demokrasi kavramını doğru algılayan, demokrasi değerlerini içselleştirip bunları eyleme geçirebilen bireyler yetiştirmesinin ne kadar önemli olduğunu ve önemli değerlerin bilinç seviyesinde kalmayıp eyleme dönüştürülmesine çok büyük ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Çevrimiçi konferansın sonunda kendisine bu imkânın verilmesinden dolayı teşekkür eden Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay’a; Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir, katkılarından dolayı teşekkür etti.

NOT: Konferansın video kaydı Üniversitemiz Eğitim Fakültesinin Youtube kanalına (MEÜ Eğitim Fakültesi) yüklenmiş olup ilgilenenlerin bu kaydı linke tıklayarak izlemesi mümkündür.

• 2020-11-27 10:40:12