Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi ve Merkam'dan Ortak Etkinlik

Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) işbirliği ile çevrimiçi ortamda iki ayrı etkinlik düzenlendi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde “Flört Şiddeti, Israrlı Takip ve Şiddetle Mücadelede Kolluk Kuvvetlerinin Rolü” konulu başlıklı ilk ortak etkinlik 25 Kasım 2020 tarihinde saat 15.00’de gerçekleştirildi.

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu’nun yürüttüğü ve Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz ile Komiser Tuba T. Kulak’ın konuşmacı olduğu seminerde “Flört Şiddeti ve Israrlı Takip”, “Dünyada ve Türkiye’de Flört Şiddetinin Durumu”, “Flört Şiddetinin Kısa ve Uzun Vadede Etkileri”, “Dünyada ve Türkiye’de Flört Şiddetinin Yasal Boyutu” ile “Flört Şiddetini Önlemeye İlişkin Atılan Adımlar” konu başlıkları ele alındı.

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

“Üniversite Öğrencilerine Yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu seminer de  Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi ve Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) işbirliği ile gerçekleştirildi.

17 Kasım 2020 tarihinde saat 14.00’de düzenlenen ve Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve MERKAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz'ın yürüttüğü seminerde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konusu ele alındı.

Öğrencilerle interaktif şekilde gerçekleştirilen seminerde Prof. Dr. Yılmaz “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kavramı”, “Dünya'da ve Türkiye’de Kadın ve Erkeğin Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Durumu”, “Ulusal ve Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Yönelik Atılan Adımlar ve Göstergeler” gibi önemli konulara değindi.

Katılımcıların interaktif şekilde yer aldığı her iki seminere de Mersin Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye'nin farklı üniversitelerin personel ve öğrencilerinden yoğun katılım sağlandı.

“Üniversite Öğrencilerine Yönelik Cinsel Taciz Farkındalık Eğitimi”

Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mualla Yılmaz tarafından 26 Kasım 2020 tarihinde saat 14.00’de gerçekleştirilen seminerde ise “Üniversite Öğrencilerine Yönelik Cinsel Taciz Farkındalık Eğitimi” konusu ele alındı.

Sanal platformda online olarak gerçekleştirilen seminere Mersin başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden de katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılarla etkileşimli bir şekilde gerçekleştirilen seminerde Prof. Dr. Yılmaz “Cinsel Taciz Kavramı”, “Dünyada ve Türkiye’de Cinsel Tacize İlişkin İstatistiksel Veriler” ve “Ülkemizdeki Cinsel Tacize İlişkin Yasalar ve Yaptırımlar” gibi önemli konulara değindi.

• 2020-12-01 14:22:57