Turizm ve Otel İşletmeciliği ( İkmep )

Program Profili
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, otellerde, yiyecek ve içecek sektöründe ve diğer turizm işletmelerinde çalışacak nitelikli personel yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir yükseköğretim programıdır. Bu nedenle müfredat, turizm sektörünün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmış mesleki uygulama tabanlı bir programdır. Program, konaklama hizmetleri ve yiyecek-içecek hizmetleri ile ilgili zorunlu ve seçmeli derslerin yanı sıra ortak zorunlu dersleri içermektedir. Eğitim süresi boyunca, turizm sektörünün temel bileşenlerinden biri olan yabancı dil eğitimine büyük önem verilmektedir. Bir yıl hazırlık İngilizce eğitimi alan öğrenciler, iki yıllık (dört yarıyıl) süre boyunca her yarıyıl dört saat İngilizce ve dört saat ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi almaktadır. İkinci yılda öğrenciler, otel yönetimi ile ilgili mesleki dersler (Örn: Ön Büro, Kat Hizmetleri, Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Konaklama İşletmeciliği Yönetimi) almaktadır. İlk yıl tamamlandıktan sonra öğrenciler, öğrendikleri teorik bilgileri pratik deneyimle birleştirerek genellikle yaz döneminde 40 günlük bir staj yaparlar.
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Mezunlarının Geçiş Yapabileceği Lisans Programları:
İşletme
İşletme Enformatiği
İşletme Yönetimi
İşletme-Ekonomi
Konaklama İşletmeciliği
Konaklama ve Turizm İşletmeciliği
Turizm İşletmeciliği
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
Turizm ve Otelcilik
Mezunların İstihdam Profilleri
Bu programın mezunları, turizm, otelcilik, yiyecek ve içecek ve diğer hizmet sektörlerinde çeşitli hizmet faaliyetlerinde yer alabilirler. Turizm ve Otel İşletmeciliği programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, otel işletmelerinin ön büro, yiyecek ve içecek, satış ve pazarlama, insan kaynakları ve kat hizmetleri gibi farklı departmanlarında iş bulma fırsatına sahip olabilirler. Ayrıca turizm sektörünün önemli alanlarından biri olan yiyecek ve içecek işletmeleri ve seyahat acentelerinde de çalışabilirler. Mezunlar, Turizm Bakanlığı'nda çeşitli roller üstlenebilir ve hizmet sektörünün her alanında yönetim seviyesinde istihdam edilebilirler. Bu programın mezunları, üç yıldız ve üzeri derecelendirilmiş otellerin farklı departmanlarında iş bulma fırsatına sahiptir. Giriş seviyesindeki pozisyonlardan otel yönetimine kadar ilerleme fırsatları bulunmaktadır.
Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Danışmanı:
Öğretim Görevlisi Gökhan Karakeçili
E-posta: gokhankarakecili@mersin.edu.tr
Prof. Dr. Ali Ayhan Kampüsü, Anamur Meslek Yüksekokulu
Telefon: +90-324-361 00 01