Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün amacı, konaklama işletmelerinin yanı sıra, yiyecek-içecek işletmelerinin ihtiyaç duyduğu mutfak şeflerini (yöneticilerini) yetiştirmektir. Bu doğrultuda; öğrencilerimize mutfak bilgi ve becerilerinin kazandırılmasının yanı sıra, hem Türk Mutfağı hem dünya mutfakları hakkında bilgi ve beceri sahibi olmaları ve temel işletmecilik eğitimlerini almaları sağlanarak, iki yabancı dil bilen, uluslar arası niteliklere sahip mutfak şefleri (yöneticileri) olarak mezun olmaları hedeflenmektedir.
Fakültemizde; bu bölüm öğrencilerinin yararlanabileceği 50 bilgisayarlık bilgisayar laboratuarının yanı sıra, 28 öğrencinin aynı anda uygulama yapabileceği uygulama mutfağı ile 30 kişilik uygulama restoranı ve barımız bulunmaktadır. Turizm sektörü ile geliştirilen yakın ilişkiler doğrultusunda bir yandan öğrencilerimizin nitelikli işletmelerde staj yapmalarına katkı sağlanırken, diğer yandan ders programlarının sektörün taleplerine göre güncellenmesi de sağlanmaktadır. Bölümümüz ile ilgili güncel bilgileri, Üniversitemiz sayfasından Turizm Fakültesi sayfasına ulaşarak edinebilirsiniz.

Son İki Yılda Uluslararası Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2024
3. Güler, O.; şimşek, N.; Akdağ, G.; Gündoğdu, S.; Akçay, S. Understanding consumers’ emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel. INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, 2024, 35, 1-10.
10.1016/j.ijgfs.2024.100868
2. Yalım kaya, S.; Ilhan, S.; Istanbullu paksoy, Ã. Enhancement of semolina pasta with carob molasses pulp. CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES, 2024, 42, 109-117.
10.17221/152/2023-CJFS
1. Güler, O.; şimşek, N.; Akdağ, G.; Gündoğdu, S.; Akçay, S. Understanding consumers’ emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel. INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, 2024, 35, -.
10.1016/j.ijgfs.2024.100868

  •   GENEL
    •   Ä°letiÅŸim
  • Birim Adres:
    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Fakültesi, Mersin Üniversitesi, Çiftlikköy Kampüsü, TR-33343, Mersin, Türkiye
  • Birim Sekreterlik Tel:
    +90 324 361 00 01 / 3962