Turizm İşletmeciliği Bölümü

Turizm İşletmeciliği Bölümünün amacı, turizm
işletmelerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli yönetici adaylarını yetiştirmektir. Bu
doğrultuda; öğrencilerimizin genel işletmecilik ve turizm işletmeciliği
alanında operasyonel düzeyde bilgi, beceri ve uygulama yeteneklerinin yanı sıra
ileri düzeyde yönetim bilgisine ve analitik düşünme yeteneğine sahip, sosyal
ilişkileri gelişmiş, özgüveni yüksek bireyler olarak mezun olmaları
hedeflenmektedir. Turizm sektörü ile geliştirilen yakın ilişkiler doğrultusunda
bir yandan öğrencilerimizin nitelikli işletmelerde staj yapmalarına katkı
sağlanırken, diğer yandan ders programlarının sektörün taleplerine göre
güncellenmesi de gerçekleştirilmektedir.
Bölüm turizm işletmeciliği alanında ileri düzeyde kavramsal ve
uygulamalı yönetim ve alt dalları konusunda bilgilere ve bu bilgileri
kullanabilme becerilerine sahip olan, sorumluluk alan, bağımsız çalışabilen,
ileri düzeyde bilgi teknolojilerini kullanabilen, B1 düzeyinde en az bir
yabancı dil bilen, paydaşlarıyla sağlıklı iletişim ve ilişki kurabilen, sürekli
kendini geliştiren, turizmle ilgili yerel, ulusal ve uluslararası gelişmeleri,
eğilimleri ve yenilikleri takip eden, soysal haklar, adalet ve kültürel
değerler konusunda yeterli bilince sahip, toplumsal, kültürel, bilimsel ve etik
değerlere uygun hareket eden toplum sorunlarına duyarlı yönetici adayları
yetiştirmektir. Bu program mezunları, turizm sektöründe faaliyet gösteren
konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, ulaştırma işletmeleri,
yiyecek-içecek işletmeleri, yat-marina işletmeleri ve eğlence işletmeleri başta
olmak üzere, hizmet sektörünün diğer alanlarında da (Bankacılık, sigortacılık
hastane işletmeciliği, perakende işletmeleri gibi) operasyonel ve yönetim
kademelerinde çalışabilmektedirler. Buna ek olarak Kamu Personeli Seçme
Sınavı’ndan (KPSS) gereken puanı almaları durumunda Turizm İşletmeciliği Bölümü (Ayrıca denk sayılan bölümler) mezunu olma şartı arayan veya sadece lisans mezuniyetinin başvuru için yeterli
olduğu memuriyetlere atanabilmektedirler.
Fakültemizde, Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalında Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programları mevcuttur.
Son İki Yılda Uluslararası Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2. Güler, O.; şimşek, N.; Akdağ, G.; Gündoğdu, S.; Akçay, S. Understanding consumers’ emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel. INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, 2024, 35, 1-10.
10.1016/j.ijgfs.2024.100868
1. Enes, K.; Koşan, L. Using time-driven activity-based costing in restaurant business: Levelled application of a case study. HELIYON, 2024, 10, -.
10.1016/j.heliyon.2024.e25157