Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü


Turizm Otel İşletmeciliği Programı 1978 yılından beri öğrenci kabul eden bir programdır. ÖSYM sınav sistemi sürecinde Örgün ve İkinci Öğretim programlarına öğrenci alınmaktadır. Programı başarı ile bitirmek için, mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, bununla birlikte mevcut uygulamadaki 40 gün süreli staj uygulamasını başarmak gerekir. Önlisans eğitimini tamamlayan adayların DGS sınavında geçerli not almaları koşuluyla lisans programlarına, ayrıca sınavsız AÖF lisans programlarına devam hakları bulunmaktadır.

Program öğrencileri, öğretim süresince mesleki uygulama derslerine ve yönetsel derslere devam etmektedirler. Turizm-Otelcilik Bölümü öğrencilerinin konaklama ağırlama işletmeleri yönetimi, insan kaynakları yönetimi, pazarlama ve uluslararası pazarlama, otel muhasebesi, turizm hukuku, proje pazarlama konularında bilgi sahibi olmaları, mesleki konularda ilkeli, disiplinler arası çalışmalarda etkin olabilecek duruma getirir. Ayrıca öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak hazırlık eğitimi almaktadırlar. Hazırlık programında Bir eğitim öğretim yılı boyunca yoğun ingilizce dil eğitimi görmektedirler.

  •   GENEL
    •   İletişim
  • Birim Adres:
    Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Mersin Üniversitesi, Çiftlikköy Kampüsü,-33343, Yenişehir / Mersin
  • Birim Sekreterlik Tel:
    +90 324 361 00 01 / 6927
    +90 324 3610001/6926
  • Birim Sekreterlik Faks:
    +90 324 3610888
  • Birim Sekreterlik e-mail: otel.lokanta.hizmetleri@mersin.edu.tr