Rekreasyon Yönetimi Pr.

Bölümümüzle ilgili duyurulara ulaşmak için tıklayınız
Rekreasyon Yönetimi Bölümü Turizm Fakültesinin en yeni bölümü olup, ilk kez 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. Bölüme Sözel puan türünden öğrenci alımı yapılmaktadır.
Bölümde şu an itibarıyla 2 profesör, 3 Doçent, 1 Dr. Öğr. Üyesi, 2 Öğr. Gör. ve 2 Arş. Gör. görev yapmaktadır. Bölüme bağlı Rekreasyon Yönetimi Ana Bilim Dalında da yüksek lisans ve doktora programları mevcuttur.
Misyonumuz, araştıran ve toplumsal fayda üreten, sosyal girişimci, liderlik becerisine sahip, turizm endüstrisine deneyim tasarlayıcısı olarak tamamlayıcı hizmetleri üretebilecek nitelikte ve toplumun her kesiminden bireylerin serbest zamanlarını aktif ve verimli olarak değerlendirebilecekleri etkinlikleri planlayan ve uygulayan uzmanlar yetiştirmektir.
Bölüm olarak vizyonumuz ise serbest zaman perspektifinin dışına çıkarak çalışma hayatı, okul gibi hayatın diğer alanlarını da dönüştüren, bireylerin yaşam becerilerini ve iyi oluşlarını destekleyen, böylece toplumsal iyi oluşa katkıda bulunan alanında öncü bir bölüm olmak.
Modern yaşam her açıdan daha zorlayıcı hale gelmekte ve insanlar kendilerine ayıracakları zamanlara, kendilerini iyi hissedecekleri etkinliklere daha fazla ihtiyaç duymaktalar. Çalışma ve özel hayatı arasında sıkışmış günümüz insanının, aslında hepimizin rekreasyona yani yenilenmeye ihtiyacı var. Çok yönlü tasarlanan ders programı sayesinde öğrenciler ilgi alanlarına yönelik dersler seçme imkânı bulmaktadırlar. Öğrencilerin öncelikle kendilerine sonra da diğer insanlara faydası olacak faaliyetlerde bulunarak, belirli bir yetkinliğe ulaşması hedeflenmektedir. Bölüm bu yönde bilimsel çalışmalar yaparak alanın gelişimine katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Program Amaçları
- Rekreasyon ve turizm alanında araştırmacı, yenilikçi ve girişimci uzmanlar yetiştirmek.
Deneyim tasarımı ve etkinlik yönetiminde liderlik becerilerine sahip profesyoneller kazandırmak.
Bireylerin yaşam becerilerini ve iyi oluşunu destekleyen toplumsal fayda yaratan rekreasyonel çözümler geliştirmek.
Sürdürülebilirlik ve yenilik odaklı uygulamalarla sektöre ve topluma katkı sağlamak.
Program Çıktıları
1. Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibidir. | |
2. Alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri, örgütün bölümleri ve birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, yönetimi, politikaları ve stratejileri konularında bilgi sahibidir. | |
3.Alanına özgü araştırma yöntemleri konusunda temel düzeyde bilgi sahibidir. | |
4.Alanındaki yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir. | |
5.Alanındaki ve yakın alanlardaki önemli sorunlar ve alternatif çözüm yolları konusunda bilgi sahibidir. | |
6.Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki bilgileri, kuramları, modelleri genel olarak ve iş ortamında kullanır ve yorumlar. | |
7.Alanı ile ilgili hizmet verme politika ve stratejilerini kullanır, hizmet süreçlerini tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, gözden geçirir, geliştirir, değerlendirir, hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm bulur ve tüketici tatminini ölçme araçları geliştirir ve kullanır. | |
8. Alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak proje ve araştırmalar planlar, gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar. | |
9.Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir biçimde çalışır. | |
10.Kendini ve zamanı yönetir ve öz eleştiri yapar. | |
11.Alanı ve mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri ulusal ve uluslar arası düzeyde takip eder. | |
12.Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | |
13.Alanı ile ilgili düzenli olarak sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar ve bu amaçla bilgi toplar. | |
14.Alanındaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir. | |
15.Alanı ile ilgili etik değerlere bağlı kalır ve sosyal sorumluluk sahibidir. | |
16.Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir. |