9. Psikoloji Günleri: Ne Adım Var Ne Yaşım

Psikoloji Topluluğu tarafından düzenlenen Psikoloji Günleri’nin 9’uncusu bu yıl üniversitemizin Kültür ve Spor Şenliği kapsamında yapıldı. ‘Ne Adım Var Ne Yaşım’ temasıyla çocuklarla ilgili konuların ele alındığı programda, atölye çalışmalarına da yer verildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünsal Yetim yaptığı açılış konuşmasında “Bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Psikoloji Günleri, ilk yıldan itibaren çok önemli konuların ele alındığı bilgi toplantıları olarak devam ediyor. Bu yıl çocuklarla ilgili konulara yer verilmesi; savaşlar, çatışmalar gibi yıkıcı durumlar içinde büyüyen çocukların mağduriyetlerine dikkat çekmesi yönüyle de önem taşıyor. Bu aynı zamanda psikoloji alanının sosyal sorumluluğu. Gelen konuklarımıza ve emek veren herkese çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Psikoloji Topluluğu Başkanı Berfin Değer de “9 yıldır sürdürdüğümüz Psikoloji Günleri geleneğimizde bu yıl; gerek ülkemizde gerek dünyamızda en dezavantajlı, en ezilen ve sömürülen kesim olan çocuklara değinmek istedik. Onların suskunluğuna ses olmak istedik. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 9. Psikoloji Günleri’nin 26 Nisan Çarşamba günkü programında; Oyun Terapileri Derneği Genel Başkanı Klinik Psk. Birgül Emiroğlu Bakay, Psk. Zeynep Doğan, Psk. Sabahat Soyer, Psk. Canan Peker ve Psk. Arife Kaygusuz konuşmacı oldu. Gerçekleştirilen konferanslarda; Çocuğu Anlama Sanatı-Oyunun Gücü, Bir Çocuğu Anlamak: Risk Altındaki Çocuklar, Kronik Hastalıklar ve Çocuk başlıkları ele alındı.

Türk Halk Müziği Topluluğu üyelerinin müzik dinletisine de yer verilen etkinlik programında, Psikoloji Bölümü’nün Araştırma Teknikleri dersi kapsamında yapılan en iyi araştırma önerilerine ödülleri takdim edildi. ‘Çocuklukta Maruz Kalınan İstismarın Üniversite Öğrenciliklerinin Benlik Saygıları, Alınan Aile Desteği ve Çocuk Sahibi Olma Düşüncelerine Etkisi’ konulu araştırma önerisiyle Seda İle ve ‘Temas ve Önyargı: Mültecilere Yönelik Örtük Önyargılarımız’ konulu çalışmasıyla Gizem Uymaz  ödül aldı. Programda ayrıca 8. Freud Cup Futbol Turnuvası'nda şampiyon olan Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencilerine de ödülleri verildi.

27 Nisan Perşembe günü ise Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şeyda Aksel tarafından 'Çocukluk: Nereden Nereye' konulu sunum yapıldı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Halis Dokgöz, Doç. Dr. Hakan Kar, Mersin Barosu’ndan Av. Ece Kovan Demirtaş; 'Yakınımızdaki Bilmediklerimiz: Çocuk İstismarı'  konusunda bilgi ve düşüncelerini paylaştı. Akabinde, 'Çocuk Arketipi ve Yaratıcılık'  konusunu ele alan Yazar Nihan Kaya verdiği konferansın ardından okurları için kitap imzaladı. 

 

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

2017-04-27 16:58:55
4024