Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi, Akreditasyon Komisyonu tarafından düzenlenen Dış Paydaş Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. 12 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya, fakülte öğretim üyeleri, danışman öğretim elemanları ve öğrenci temsilcileri iç paydaş olarak katılırken; Basın İlan Kurumu Adana Müdürü Çetin Oranlı, TRT Çukurova Radyo Prodüktörü Cem Kurtçu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü İletişim Uzmanı Emre Gök ve Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça dış paydaşlar arasında yer aldı.

Toplantı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner’in teşekkür konuşması ve fakülte tanıtımıyla başladı. Çobaner, fakültenin önceki dönem faaliyetlerini özetleyerek küresel gelişmelere uygun şekilde müfredata yeni dersler eklendiğini açıkladı. Sektörel yenilikleri takip etmek adına iş birliğine açık olduklarını vurgulayan Çobaner, toplantının önemine dikkat çekti.

Toplantıda söz alan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, gazeteciler için düzenlenecek eğitimlerin sahada çalışanlar açısından faydalı olacağını belirtti. Basın İlan Kurumu Adana Müdürü Çetin Oranlı ise dijital yayıncılığın önemini vurgulayarak, öğrenciler ve sektör çalışanları arasında tecrübe paylaşımı sağlayacak söyleşiler düzenlenmesinin gerekliliğine işaret etti. TRT Çukurova Radyo Prodüktörü Cem Kurtçu ise staj sürecinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için girişimlerde bulunacağını söyledi.

Dış paydaşlardan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, müfredata eklenen Sözlü Tarih, Yapay Zeka ve Metaverse, Çocuk Hakları ve Medya gibi derslerin önemine dikkat çekerek, bu derslerin öğrencilere önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Fakülte öğretim üyeleri de toplantıya katkı sundu. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Filiz Bilgin Ülken, akreditasyon sürecinde dış paydaşlarla düzenli toplantıların önemini vurguladı. Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceren Yegen ise öğrencilerin sektörde daha aktif yer alabilmesi için önerilerini sundu. Doç. Dr. Hakan Erkılıç, dış paydaşların desteğiyle atölye çalışmaları düzenlemenin önemini dile getirirken, Doç. Dr. Erhan Arslan, staj sürecini kolaylaştırmak için köprü görevi görecek bir platform kurulması fikrini paylaştı.

Toplantı, öğrenci temsilcilerinin öneri ve isteklerinin dinlenmesiyle sona erdi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner, katılımcılara teşekkür ederek toplantının kapanışını yaptı. Bu buluşmanın, fakülte ve sektör arasındaki iş birliğini güçlendirmesi bekleniyor.

2024-12-02 13:26:44
433