Projelerin Projelendirilmesi Eğitimi

Üniversitemiz Proje Geliştirme Topluluğu tarafından Mersin Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde 16 Aralık 2024 tarihinde “Projelerin Projelendirilmesi” başlıklı bir eğitim düzenlendi.

Eğitim, Mersin TTO Koordinatörü Abdi Kurt tarafından, MEİTAM Seminer Salonu’nda Mersin TTO öğretim elemanı Dr. Öğr. Gör. Aynur Gürbüz,  Mersin TTO Patent Sorumlusu Ramazan Duman, Proje Geliştirme Topluluğu Başkanı Harun Şimşek ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde Kurt, proje çağrısından, projenin hazırlık sürecine kadar yapılması gerekenleri örneklendirerek anlattı. Öğrencilere proje çağrısının önemini aktaran Kurt “Proje hazırlarken, bir çağrıyı yakalamanız gerekiyor. Çünkü çağrılar, fonların nasıl verileceğini izah eder.  Projede çağrının olması her zaman en iyi projeyi bulmakla ve rekabetle ilgilidir. Bu yüzden çağrı metnini iyi okumalısınız.” dedi.

Bir çağrının projeye dönüşme aşamaları hakkında bilgi veren Kurt, projelerin akademik metinlerden farklı, dinamik bir yapıda olduğunu belirtti.  Bu nedenle, fikirlerin konsept not hale getirilmesinin önem taşıdığını kaydeden Koordinatör Kurt, projelerin hangi yasa ve yönetmeliğe hizmet ettiğinin, hangi üst belgelere, stratejilere, eylem planlarına katkı verdiğinin belirtilmesine çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.   

Eğitimin sonunda Kurt’a topluluk tarafından katılım belgesi takdim edildi.  

2024-12-17 08:26:09
387