Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezine Uygulamalı Etkinlik Gerçekleştirdi

TBMYO Gıda İşleme Bölümü öğretim elemanları ile bölüm 2. sınıf öğrencileri, dersler kapsamında Mersin Üniversitesi Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Un ve Unlu Mamuller Üretim Biriminde uygulamalı etkinlik gerçekleştirdi. Buğday ununun işlenmesi ve ürüne dönüştürülmesi süreci uygulamalı olarak anlatıldı. Üretim biriminde farklı ürünlerin üretimi gerçekleştirildi. Üretim aşamasının ardından un ve hamur analizlerinde kullanılan laboratuvar cihazları anlatıldı. MEÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına; üretim birimindeki uygulama sürecinde bizlere tüm imkânları sunan birim yönetimine ve özverili çalışmalarıyla etkinliğin verimli bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağlayan tüm personele teşekkür ederiz.

Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Güzel DEĞER, Öğr. Gör. Dr. Günseli Bobuş ALKAYA, Öğr. Gör. Dr. Mustafa Kadir ESEN ve Öğr. Gör. Merve ÇARIKCIOĞLU’nun katılımlarıyla teknik gezi başarıyla tamamlandı.

Etkinliğe katılımları ve destekleriyle bizlere onur veren TBMYO Müdürü Doç. Dr. Sertaç GÖKTAŞ ile Yüksekokul Sekreteri Filiz FENER’e teşekkürlerimizi sunarız.

2025-12-02 11:21:37
35