Eğitim Amaçları ve Program Çıktıları
Gıda Mühendisliği Programı Eğitim Amaçları aşağıdaki gibi güncellenmiştir:
EA-1) Mezunlarımız sahip oldukları teknik donanım ve becerilerini kullanarak, kamu kurumlarında, endüstride ve özel kuruluşlarda çalışırlar veya girişimci olarak iş gücü yaratırlar.
EA-2) Mezunlarımız lisansüstü çalışmalarda bulunurlar ve akademik alanda çalışırlar.
EA-3) Mezunlarımız sahip oldukları bilgi ve beceriyi arttırmak için profesyonel eğitimlerine mezuniyetten sonra da devam ederek, çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda sorumluluk alırlar.
Gıda Mühendisliği Programı Program Çıktıları:
PÇ-1 | Matematik, fen bilimleri ve Gıda Mühendisliğine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; Gıda Mühendisliği alanındaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi. |
PÇ-2 | Karmaşık Gıda Mühendisliği problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi. |
PÇ-3 | Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi. |
PÇ-4 | Gıda Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi. |
PÇ-5 | Karmaşık Gıda Mühendisliği problemlerinin ve Gıda alanına özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi. |
PÇ-6 | Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi. |
PÇ-7 | Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi. |
PÇ-8 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi. |
PÇ-9 | Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; Gıda Mühendisliği uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi. |
PÇ-10 | Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürebilir kalkınma hakkında bilgi |
PÇ-11 | Gıda Mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanlarına yansıyan sorunları hakkında bilgi; Gıda Mühendisliği çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık. |
Gıda Mühendisliği Bölümü' nün İntörn Mühendislik uygulamasına 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında başlaması nedeniyle ders programında düzenleme yapılmıştır. 2018-2019 yılı girişli öğrencilerden itibaren uygulanacak olan yeni programa aşağıdaki linkten ulaşılabilir. Ayrıca Bölüm ile ilgili bilgilere bu linkten veya pano dan ulaşabilirsiniz.