Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
ORM106 Bahar 2 0 2 3
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr Gör. zekeriya SAHİLLİOĞLU
Öğretim Sistemi Uzaktan
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Orman eko sisteminde odunun dışında ormandan yararlanılacak ürünleri tanıtmak.
İçeriği OGM tarafından üretim planlamalarına alınmış ve alınmamış tüm tali ürünlerin üretim yöntemleri ve kullanıldığı alanlar

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Odun dışı tali ürünleri bilir
2 Mazek'in oluklu çizgi metoduyla reçine üretimi hakkında bilgi sahibi olur
3 Asit-Pasta metoduyla reçine üretimi hakkında bilgi sahibi olur
4 Sığla yağı üretimi hakkında bilgi sahibi olur.
5 Çıralı çam kök odunu hakkında bilgi sahibi olur.
6 Programa alınmamış diğer tüm tali ürünler hakkında bilgiye sahip olur.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Oman Tali Ürünlerinin üretiminde uygulanan genel hükümler Anlatım
2 Reçine Üretim(Mazek'in oluklu çizgi metodu) yöntemi ve kullanıldığı alanlar Anlatım
4 Reçine Üretim(Mazek'in oluklu çizgi metodu) yöntemi ve kullanıldığı alanlar Anlatım
3 Reçine Üretimi( Asit-Pasta Yöntemi) yöntemi ve kullanıldığı alanlar Anlatım
5 Reçine Üretimi( Asit-Pasta Yöntemi) yöntemi ve kullanıldığı alanlar Anlatım
6 Sığla yağı üretimi ve kullanıldığı alanlar Anlatım
7 Çıralı çamkök odunu üretimi Anlatım
8 Defne yaprağı, Çam Fıstığı ve Meşe Mazısı üretimi ve kullanıldığı alanlar Anlatım
9 Meşe Palamudu, Ardıç Meyvesi ve Ihlamur Çiçeği üretimi ve kullanıldığı alanlar Anlatım
10 Ara sınav
11 Ara sınav
12 Huş Yaprağı ve Çiçeği,Okaliptus Yaprağı ve Harnup Üretim yöntemleri ve kullanıldığı alanlar Anlatım
13 Kestane, mahlep ve menengiç üretim yöntemleri ve kullanıldığı alanlar Anlatım
14 Sumak, sakız ve meyan kökü üretim yöntemleri ve kullanıldığı alanlar Anlatım
15 Mantarlar ve üretim yöntemleri ve kullanıldığı alanlar
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Orman Bakanlığının 283 sayılı tebliği
2 Asit-pasta yöntemiylereçine üretiminde veri etkileyen faktörlermi K:T:Ü Prof. Dr. İlhan DENİZ
3 Bazı uyerıcı maddelerle kızılçam ve karaçamlarda reçine üretimi Semra ÖNAL

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.2 1 1. Ara Sınav
2 0.8 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Odun dışı tali ürünleri bilir 6͵7͵8͵12͵13͵15 1͵2
2 Mazek'in oluklu çizgi metoduyla reçine üretimi hakkında bilgi sahibi olur 6͵7͵8͵12͵13͵15 1͵2
3 Asit-Pasta metoduyla reçine üretimi hakkında bilgi sahibi olur 6͵7͵8͵12͵13͵15 1͵2
4 Sığla yağı üretimi hakkında bilgi sahibi olur. 6͵7͵8͵12͵13͵15 1͵2
5 Çıralı çam kök odunu hakkında bilgi sahibi olur. 6͵7͵8͵12͵13͵15 1͵2
6 Programa alınmamış diğer tüm tali ürünler hakkında bilgiye sahip olur. 6͵7͵8͵12͵13͵15 2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 2 28
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 1 3 3
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 4 4
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
9 Ödev 1 4 4
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 6 6
15 Son Sınav 1 1 1
75