Ders Bilgileri
ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
ORM106 | Bahar | 2 | 0 | 2 | 3 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr Gör. zekeriya SAHİLLİOĞLU |
Öğretim Sistemi | Uzaktan |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Orman eko sisteminde odunun dışında ormandan yararlanılacak ürünleri tanıtmak. |
İçeriği | OGM tarafından üretim planlamalarına alınmış ve alınmamış tüm tali ürünlerin üretim yöntemleri ve kullanıldığı alanlar |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Odun dışı tali ürünleri bilir |
2 | Mazek'in oluklu çizgi metoduyla reçine üretimi hakkında bilgi sahibi olur |
3 | Asit-Pasta metoduyla reçine üretimi hakkında bilgi sahibi olur |
4 | Sığla yağı üretimi hakkında bilgi sahibi olur. |
5 | Çıralı çam kök odunu hakkında bilgi sahibi olur. |
6 | Programa alınmamış diğer tüm tali ürünler hakkında bilgiye sahip olur. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Oman Tali Ürünlerinin üretiminde uygulanan genel hükümler | Anlatım |
2 | Reçine Üretim(Mazek'in oluklu çizgi metodu) yöntemi ve kullanıldığı alanlar | Anlatım |
4 | Reçine Üretim(Mazek'in oluklu çizgi metodu) yöntemi ve kullanıldığı alanlar | Anlatım |
3 | Reçine Üretimi( Asit-Pasta Yöntemi) yöntemi ve kullanıldığı alanlar | Anlatım |
5 | Reçine Üretimi( Asit-Pasta Yöntemi) yöntemi ve kullanıldığı alanlar | Anlatım |
6 | Sığla yağı üretimi ve kullanıldığı alanlar | Anlatım |
7 | Çıralı çamkök odunu üretimi | Anlatım |
8 | Defne yaprağı, Çam Fıstığı ve Meşe Mazısı üretimi ve kullanıldığı alanlar | Anlatım |
9 | Meşe Palamudu, Ardıç Meyvesi ve Ihlamur Çiçeği üretimi ve kullanıldığı alanlar | Anlatım |
10 | Ara sınav | |
11 | Ara sınav | |
12 | Huş Yaprağı ve Çiçeği,Okaliptus Yaprağı ve Harnup Üretim yöntemleri ve kullanıldığı alanlar | Anlatım |
13 | Kestane, mahlep ve menengiç üretim yöntemleri ve kullanıldığı alanlar | Anlatım |
14 | Sumak, sakız ve meyan kökü üretim yöntemleri ve kullanıldığı alanlar | Anlatım |
15 | Mantarlar ve üretim yöntemleri ve kullanıldığı alanlar | |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Orman Bakanlığının 283 sayılı tebliği | ||
2 | Asit-pasta yöntemiylereçine üretiminde veri etkileyen faktörlermi | K:T:Ü Prof. Dr. İlhan DENİZ | |
3 | Bazı uyerıcı maddelerle kızılçam ve karaçamlarda reçine üretimi | Semra ÖNAL |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.2 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.8 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Odun dışı tali ürünleri bilir | 6͵7͵8͵12͵13͵15 | 1͵2 |
2 | Mazek'in oluklu çizgi metoduyla reçine üretimi hakkında bilgi sahibi olur | 6͵7͵8͵12͵13͵15 | 1͵2 |
3 | Asit-Pasta metoduyla reçine üretimi hakkında bilgi sahibi olur | 6͵7͵8͵12͵13͵15 | 1͵2 |
4 | Sığla yağı üretimi hakkında bilgi sahibi olur. | 6͵7͵8͵12͵13͵15 | 1͵2 |
5 | Çıralı çam kök odunu hakkında bilgi sahibi olur. | 6͵7͵8͵12͵13͵15 | 1͵2 |
6 | Programa alınmamış diğer tüm tali ürünler hakkında bilgiye sahip olur. | 6͵7͵8͵12͵13͵15 | 2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 1 | 3 | 3 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 4 | 4 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 1 | 4 | 4 |
12 | Son Proje | 1 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 6 | 6 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
75 |