Kalite Yönetimi Koordinatörlüğü

KALİTE YÖNETİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Kalite Yönetimi Koordinatörlüğü, Üniversitemiz kalite yönetim sisteminin planlanması ve oluşturulması, uygulanması, izlenmesi ve sürekli iyileştirilmesi için, tüm akademik ve idari birimlerinde uygulanan süreçlerin gözden geçirilmesi ve gerekli iyileştirmelerin gerçekleştirilmesi ile ilgili çalışmaları yürütmektedir

Üniversitemizde 2007 yılının Aralık ayında Rektörlüğe bağlı bir birim olarak kurulan Kalite Yönetimi Koordinatörlüğü (KYK),  TSE tarafından 01.07.2010 tarihinde tüm akademik ve idari birimlerini kapsayacak şekilde yapılan belgelendirme değerlendirmesi sonucunda TS EN ISO 9001-2008 KYS belgesini alan ilk devlet üniversitesi olmuştur.

Kalite Yönetimi Koordinatörlüğü, ISO standartlarının Üniversitemizde yaygın kullanımını sağlamak amacıyla Üniversite’nin kalite değerlendirme ve güvencesi çalışmaları kapsamında ISO standartlarına dahil bir veya birden fazla yönetim sisteminin gereklerini etkin bir şekilde yerine getirmekten sorumludur.

KALİTE YÖNETİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ;
a) Üniversitede uygulanan kalite yönetim sistemine temel oluşturan standardın şartlarının karşılanmasına yönelik planlanan çalışmaları yürütmek.
b) Süreçlerin Üniversitede oluşturulmasını, uygulanmasını, işlerliğinin kontrolünü, güncel tutulmasını, denetimini ve sürekli iyileştirilmesini sağlamak.
c) Kalite yönetim sisteminin performansı ve iyileştirme ihtiyaçları hakkında Yönetim Temsilcisine sunulmak üzere rapor hazırlamak.
ç) Üniversite’nin tüm birimlerini kapsayacak şekilde etkin bir kalite yönetim sistemi kurulması ve işletilmesi için gerekli çalışmaları ve faaliyetleri planlamak, tüm birimlerde yürütülmesini sağlamak,
d) Kalite yönetim sistemi prosedürlerinin ve iş talimatlarının hazırlanmasını, değişikliklerini, yayın ve dağıtımını diğer birimlerle koordine ve takip etmek.
e) Kalite El Kitabı'nın hazırlanması, onaylanması, yayınlanması, güncelleştirilmesi ve düzeltilmesini sağlamak.
f) Kalite yönetim sisteminin Üniversite’nin tüm birimlerinde etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak üzere “İç Tetkik Prosedürü” nde belirtilen dönemlerde birimlere yapılacak ziyaretleri planlamak, yürütülmesini sağlamak ve iç tetkik sonuç raporu hazırlamak, gözden geçirme toplantılarında değerlendirilmek üzere üst yönetime sunmak.
g) Uygulanan kalite yönetim sisteminin belgelendirilmesine ve belgelendirmenin devamına yönelik olarak Kalite Değerlendirme Tescil Belgesine sahip bağımsız dış değerlendirme kurum ve kuruluşları tarafından Üniversite’ye yapılacak ziyaretler öncesinde tüm birimlerde yapılacak hazırlıkları ve çalışmaları koordine etmek.
ğ) Üniversitenin Ölçme Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından her yıl Aralık ayı içerisinde Üniversite’nin tüm birimlerinde uygulanan akademik ve idari personel ile öğrenci memnuniyet anket sonuçlarını internet ortamında paylaşmak ve kırınımlı sonuçları kurumsal iç değerlendirme çalışmaları kapsamında kullanılmak üzere Kalite Komisyonu’na iletmek.
h) Talep edilmesi durumunda, akreditasyon çalışmalarının yürütüldüğü programlara kalite yönetim sistemi dahilinde destek hizmetleri vermek.
ı) Sistemin etkinliğini değerlendirmek üzere gözden geçirme toplantıları düzenlemek, iç ve dış değerlendirme sonuçları kapsamında gerekli görülen iyileştirme çalışmalarını yapmak,
i)  Birimlerde yürütülen düzeltici faaliyetleri takip etmek, gözden geçirme toplantılarında görüşülmek üzere üst yönetime sunmak,
j) Üniversite kalite yönetim sisteminin işleyişini etkileyebilecek paydaş önerileri hakkında üst yönetime görüş bildirmek, üst yönetim tarafından uygun görülen öneriler için gerekli çalışmaları yapmak,
k) Kalite Üst Kurulu tarafından ilan edilen “Yıllık Kalite Eylem Planı” doğrultusunda Koordinatörlük çalışma ve faaliyetleri için yıllık çalışma takvimi oluşturmak, ilan etmek, çalışmaların takibini yapmak ve uygulamada ki aksamaları Üst Kurul’a bildirmek.
l) Kalite yönetim sisteminin şartlara uygunluğunun değerlendirildiği "dış tetkik" sürecinde gerekli hazırlıkları yapmak, birimlerde yürütülecek çalışmaları koordine etmek ve dış değerlendirme ekibine her türlü desteği vermek.
m) İlgili eğitim öğretim yılı içerisinde her yarıyıl en az üç kez toplantı yaparak, Üniversitenin kalite yönetim sistemi çalışmalarını planlamak, yürütmek ve tüm birimlerde uygulanmasını sağlamak.



                                              

  •   GENEL
    •   İletişim
  • Birim Adres:
    Prof.Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi Çiftlikköy Kampusü 33343 Yenişehir / MERSİN
  • Birim Sekreterlik Tel:
    +90 324 361 00 01 / 14431 / 14432
  • Birim Sekreterlik Faks:
    +90 324 3610706
  • Birim Sekreterlik e-mail: kyk@mersin.edu.tr