Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

TÜRK VE DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
REH 420 Bahar 2 0 2 3
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Yrd. Doç. Dr. Gürkan AKDAĞ
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Bu dersin amacı öğrencilerin Türk ve Dünya mutfak kültürlerine olan bakış açılarını geliştirmek ve öğrencilerin entelektüel düzeylerini artırmaktır.
İçeriği Kültür kavramı, Türk mutfağı, Avruğa mutfağı, Asya Mutfağı

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Genel mutfak terimlerini bilir.
2 Teorik bilgiyi pratiğe uygular.
3 Dünya coğrafyasını tanır
4 Uluslararası yemekler konusunda bilgi sahibidir

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Tanışma Anlatım, tartışma
2 Kültür kavramı ve Mutfak kültürü Anlatım, tartışma
3 Uluslararası Gastronomiye Genel Bakış Anlatım, tartışma
4 Türk Mutfak kültürü Anlatım, tartışma
5 Kuzey Avrupa Yiyecek-İçecek Kültürü Anlatım, tartışma
6 İber Yarımadası Yiyecek-İçecek Kültürü Anlatım, tartışma
7 Tekrar Anlatım, tartışma
8 Ara Sınav Yazılı Ölçme Değerlendirme
9 Fransa Mutfağı, Yiyecek-İçecek Kültürü Anlatım, tartışma
10 İtalya Mutfağı, Yiyecek-İçecek Kültürü Anlatım, tartışma
11 Balkan Ülkeleri, Yiyecek-İçecek Kültürü Anlatım, tartışma
12 Yunanistan Yiyecek-İçecek Kültürü Anlatım, tartışma
13 Rusya Yiyecek-İçecek Kültürü Anlatım, tartışma
14 Çin Yiyecek-İçecek Kültürü Anlatım, tartışma
15 Japonya Yiyecek-İçecek Kültürü Anlatım, tartışma
16 Son Sınav Yazılı Ölçme Değerlendirme

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Uluslararası Gastronomi (Editör: Mehmet SARIIŞIK)

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Genel mutfak terimlerini bilir. 7͵13͵27 1͵2
2 Teorik bilgiyi pratiğe uygular. 7͵13͵27 1͵2
3 Dünya coğrafyasını tanır 7͵13͵27 1͵2
4 Uluslararası yemekler konusunda bilgi sahibidir 7͵13͵27 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 2 28
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 7 7
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 0 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 10 10
15 Son Sınav 1 1 1
75