Ders Bilgileri
TÜRK VE DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
REH 420 | Bahar | 2 | 0 | 2 | 3 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Seçmeli |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Yrd. Doç. Dr. Gürkan AKDAĞ |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Bu dersin amacı öğrencilerin Türk ve Dünya mutfak kültürlerine olan bakış açılarını geliştirmek ve öğrencilerin entelektüel düzeylerini artırmaktır. |
İçeriği | Kültür kavramı, Türk mutfağı, Avruğa mutfağı, Asya Mutfağı |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Genel mutfak terimlerini bilir. |
2 | Teorik bilgiyi pratiğe uygular. |
3 | Dünya coğrafyasını tanır |
4 | Uluslararası yemekler konusunda bilgi sahibidir |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Tanışma | Anlatım, tartışma |
2 | Kültür kavramı ve Mutfak kültürü | Anlatım, tartışma |
3 | Uluslararası Gastronomiye Genel Bakış | Anlatım, tartışma |
4 | Türk Mutfak kültürü | Anlatım, tartışma |
5 | Kuzey Avrupa Yiyecek-İçecek Kültürü | Anlatım, tartışma |
6 | İber Yarımadası Yiyecek-İçecek Kültürü | Anlatım, tartışma |
7 | Tekrar | Anlatım, tartışma |
8 | Ara Sınav | Yazılı Ölçme Değerlendirme |
9 | Fransa Mutfağı, Yiyecek-İçecek Kültürü | Anlatım, tartışma |
10 | İtalya Mutfağı, Yiyecek-İçecek Kültürü | Anlatım, tartışma |
11 | Balkan Ülkeleri, Yiyecek-İçecek Kültürü | Anlatım, tartışma |
12 | Yunanistan Yiyecek-İçecek Kültürü | Anlatım, tartışma |
13 | Rusya Yiyecek-İçecek Kültürü | Anlatım, tartışma |
14 | Çin Yiyecek-İçecek Kültürü | Anlatım, tartışma |
15 | Japonya Yiyecek-İçecek Kültürü | Anlatım, tartışma |
16 | Son Sınav | Yazılı Ölçme Değerlendirme |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Uluslararası Gastronomi (Editör: Mehmet SARIIŞIK) |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Genel mutfak terimlerini bilir. | 7͵13͵27 | 1͵2 |
2 | Teorik bilgiyi pratiğe uygular. | 7͵13͵27 | 1͵2 |
3 | Dünya coğrafyasını tanır | 7͵13͵27 | 1͵2 |
4 | Uluslararası yemekler konusunda bilgi sahibidir | 7͵13͵27 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 7 | 7 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 10 | 10 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
75 |