Ders Bilgileri
GIDA KİMYASI | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
KMT220 | Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Seçmeli |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr. Gör Orhan ALTAN |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Temel gıda bileşenleri ve gıda bileşenlerinin özellikleri ile ilgili bilgilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
İçeriği | Besinlerin genel özellikleri, Karbonhidratlar, yağlar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, su ürünleri |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Besinleri tanımlar ayırt eder |
2 | Karbonhidratların sınıflandırır ve adlandırır |
3 | Yağları sınıflandırır ve genel özelliklerini ifade eder |
4 | Et ve et ürünlerinin genel özelliklerini ifade eder |
5 | Süt ve süt ürünlerinin genel özelliklerini ifade eder |
6 | Sütün fiziksel ve kimyasal yapısı hakkında bilgi verir |
7 | Hayvansal margarinler ve bitkisel yağlar hakkında genel bilgi verir |
8 | Su ürünleri ve kimyası hakkında genel bilgi verir |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Besinler | Anlatım-Tartışma |
2 | Karbohidratlar | Anlatım-Tartışma |
3 | Yağlar | Anlatım-Tartışma |
4 | Et ve et ürünleri | Anlatım-Tartışma |
5 | Süt ve süt ürünleri | Anlatım-Tartışma |
6 | Sütün fiziksel yapısı | Anlatım-Tartışma |
7 | Sütün kimyasal yapısı | Anlatım-Tartışma |
8 | Arasınav | Yazılı |
9 | Hayvansal margarinler | Anlatım-Tartışma |
10 | Bitkisel yağlar | Anlatım-Tartışma |
11 | Su ürünleri | Anlatım-Tartışma |
12 | Su ürünlerinin kimyasal yapısı | Anlatım-Tartışma |
13 | Su ürünlerinin elde edilmesi | Anlatım-Tartışma |
14 | Su ürünlerinin işlenmesi | Anlatım-Tartışma |
15 | ||
16 | Son Sınav | Yazılı |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Gıda Kimyası | İlbilge SALDAMLI | Hacettepe Üniv. Yayınları 1998 |
2 | Omurtag, C.1976;Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Yayınları, Ankara. |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Besinleri tanımlar ayırt eder | 1͵4͵6 | 1͵2 |
2 | Karbonhidratların sınıflandırır ve adlandırır | 1͵4͵6 | 1͵2 |
3 | Yağları sınıflandırır ve genel özelliklerini ifade eder | 1͵4͵6 | 1͵2 |
4 | Et ve et ürünlerinin genel özelliklerini ifade eder | 1͵4͵6 | 1͵2 |
5 | Süt ve süt ürünlerinin genel özelliklerini ifade eder | 1͵4͵6 | 1͵2 |
6 | Sütün fiziksel ve kimyasal yapısı hakkında bilgi verir | 1͵4͵6 | 2 |
7 | Hayvansal margarinler ve bitkisel yağlar hakkında genel bilgi verir | 1͵4͵6 | 2 |
8 | Su ürünleri ve kimyası hakkında genel bilgi verir | 1͵4͵6 | 2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 3 | 3 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 1 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 3 | 3 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
50 |