22. Kültür ve Spor Şenliği Etkinlikleri

Spor Turnuvaları Kapanış ve Ödül Töreni

22. Kültür ve Spor Şenliği kapsamında gerçekleşen spor turnuvalarının kapanış ve ödül töreni 2 No'lu Spor Salonu’nda yapıldı. 6 Mayıs Cuma günü gerçekleşen törene; rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya,  Prof. Dr. Hakan Arslan, bazı dekan ve müdürler, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Spor Birliği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fethi Arslan’ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmayla devam etti. “Bu yıl 22'ncisi düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği’nde en önemli kazanım dostluk olmuştur” diyen Yrd. Doç. Dr. Arslan, üniversitemizdeki spor olanaklarından söz ederek üniversitemizin ülke çapında çeşitli branşlarda yakaladığı başarılardan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Törende; bireysel spor kategorilerinde kort tenisi, masa tenisi, atletizm dallarında başarılı olan erkek ve kadın sporculara; takım sporlarından ise futbol, basketbol ve voleybol kategorilerinde dereceye giren erkek ve kadın takımlarına ödülleri takdim edildi.


Adli Dil Bilim Uygulamaları Konulu Konferans

Dil Bilim Topluluğu tarafından 6 Mayıs Cuma günü “Adli Dil Bilim Uygulamaları” konulu konferans düzenlendi. İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Öğr. Gör. Dr. Ekrem Malkoç’un konuşmacı olduğu konferans, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Öğr. Gör. Dr. Malkoç; dil bilim, adli dil bilim ve uygulamalı dil bilim konularında tanımlar yaparak adli dil bilim uzmanlığıyla ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı. “Adli dil bilim, dilin bilimsel ve psikolojik yönüne dayalı kuralların, adli alanlarda ve soruşturma faaliyetlerinde kullanılmasıdır” diyen Öğr. Gör. Dr. Malkoç, adli dil bilim alanlarını ve analiz yöntemlerini açıkladı. 


Makro Fotoğraf Sergisi

Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Savaş Şener ve Jeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Özer, 5-6 Mayıs tarihleri arasında ‘Makro Fotoğraf Sergisi’ düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan sergide; kelebek, kurbağa, uğur böceği, mantis, çekirge ve tırtıldan fotoğraflarından oluşan  32 eser beğeniye sunuldu.

Serginin, son 4 yıldır Doç. Dr. Özer’le birlikte kampüs içerisinde çektikleri fotoğraflardan oluştuğunu belirten Prof. Dr. Şener; “Makro fotoğraf denilince akıllara ilk olarak kelebek çekimi gelir. Fakat biz sadece kelebek çekmiyoruz. Gözle görebildiğimiz fakat çoğu zaman fark edemediğimiz minik canlıların rutin yaşamlarını gözlemliyoruz ve o anları canlıları ürkütmeden, onlara zarar vermeden ölümsüzleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Doç. Dr. Özer ise; “Çekim yapmayı, farkındalık yaratmayı seviyoruz. Ancak doğal yaşam alanlarının azalmasıyla çekim alanlarımız da daralmaya başladı. 4-5 sene önce çekim alanımız daha genişti. Fotoğraflardaki minik canlıları bir sonraki çekimde o alanlarda göremiyoruz” ifadelerini kullandı.


“Açık Denizde” Tiyatro Oyunu

Tiyatro Topluluğu üyeleri tarafından hazırlanan “Açık Denizde” adlı absürt tiyatro gösterisi, 5 Mayıs Perşembe günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde sahnelendi.  

Slawomir Mrozek’in yazdığı, rejisörlüğünü Arafat Savaş Kalkan üstlendiği oyunda; Didem Nisanoğlu, Deniz Yapca, Alican Taşvur, Çağlayan Doğan ve Ali Çiçekli rol aldı.

Tek perdelik oyunda, açık denizde bir salda mahsur kalan üç kişinin yaşadığı açlık ve çaresizlik duygularının meydana getirdiği bastırılmış toplumsal alt ve üst kimlik algıları karakterize edildi.


Minder Güreşi Gösterisi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda, öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Fethi Arslan ve Okt. Erkan Gülgösteren antrenörlüğünde minder güreşi gösterisi yapıldı. 4 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen gösteride, yaklaşık 20 sporcu, ısınma antrenmanının ardından güreşti. Gösteride, üniversitemiz kadın ve erkek güreş takımının yanı sıra Mersin Güreş Eğitim Merkezi’nden sporcular yer aldı.


'Gönülden Sesler'le Eğitime Destek Konseri

Ortak Seçmeli Derslerden 'Toplumsal Duyarlılık' dersiyle köy okullarına yardım götürmeyi amaçlayan gönüllü öğrenciler, 'Gönülden Sesler' adlı bir konser düzenledi. 4 Mayıs Çarşamba günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan konserde, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu “Grup Eğitim” sahne aldı.

Her dönem düzenli olarak gerçekleştirilen konserin bu yılki hedefi, Gülnar ilçesindeki Demirözü İlkokulu, Dayıcık İlkokulu ve Şeyh Ömer İlkokulu’nun ihtiyaçlarını karşılayarak, köy okullarında okuyan çocukların eğitimlerine katkı sağlamak oldu.

Toplumsal Duyarlılık dersi hocası Doç. Dr. Yusuf İnandı, yaptığı açılış konuşmasında şunlara yer verdi: “Güzel olan şu ki; hepiniz o okullara gidemeseniz de buradan küçük de olsa katkıda bulunuyorsunuz. İnsanın bir yaşama felsefesi olması gerektiğine inanıyorum. Bu felsefeyle ‘Kendimi nasıl var edebilirim ve nasıl mutlu olabilirim?’ diye düşündüğümde başkalarının hayatına hafif dokunuşlarım varsa, onların hayatında bir değişiklik yaratabiliyorsam ve insanlar mutlu oluyorsa ben de mutlu oluyorum. Benim yaşam felsefem bu çerçevede çizili. Sizin de böyle bir hedefiniz olsun.”

Şiirlerle başlayan etkinlik, türkülerin seslendirilmesiyle devam etti ve dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Konser, halaylar ve oyunlarla son buldu. 

Topluluk daha önceki yıllarda da Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine ve Mut’ta ki köy okullarına yardım götürmüştü.


2016-05-10 15:03:29
2848