Prof. Dr. Emin Kansu ‘’ Nobel Ödülleri ve Bilimde Merakın Önemi ‘’ Konulu Konferansa Katıldı
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üniversite Konferansları Programı çerçevesinde Üniversitemizin daveti ve ev sahipliğinde düzenlenen, Prof. Dr. Emin Kansu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘’Nobel Ödülleri ve Bilimde Merakın Önemi’’ başlıklı konferans 16 Kasım 2018 Cuma günü, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Konferansa, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Konuşmasına TÜBA hakkında bilgiler verdikten sonra Nobel Ödülleri’nin tarihi hakkında bilgi vererek başlayan Prof. Dr. Emin Kansu, ‘’1972 yılından itibaren düzenli olarak takip ettiğim Nobel Ödülleri'ni alan kişiler arasında Albert Einstein dışındaki tüm kişiler sadece meraklarını ispatlamak için deneysel ya da gözlemsel çalışmalarını yapmışlar ve Nobel'le ödüllendirilmişler. O bakımdan ödüllerin nasıl alındığını, özellikle genç öğrencilerimiz iyi kavrar ve derslerini de bu merak ve motivasyonla çalışırlarsa üzerinden gelemeyecekleri bir şey olamayacağını görürler" dedi.
Nobel Ödülü’nü alan bilim insanlarının ortak özelliklerinden de bahseden Prof. Dr. Kansu; ‘’ Sorgulama, bilimsel merak, biyolojiyi ve süreci anlama, bir konuya odaklanmak, azimli olma, kararlılık, tutkulu olmaları, takım kurma ve işbirliği yapmak bu ödülü alanların ortak özellikleridir. 1992 yılında kurulmuş ve ülkemizin en önemli üniversitelerinden olan Mersin Üniversitesi’nde okuyan siz değerli gençleri de vakitlerini boşa harcamak yerine, bu özelliklere sahip olmaya, çalışmaya, düşünmeye ve sorgulamaya davet ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Prof. Dr. Emin Kansu’ya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü