Hemşirelik Fakültemiz Mersin’de İlk Kez Düzenlenen Psikiyatri Hemşireliği Günleri’ne Ev Sahipliği Yaptı
10 Ekim “Dünya Ruh Sağlığı Günü” kapsamında Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öncülüğünde Üniversitemiz Hastanesi, Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mersin Toros Devlet Hastanesi ve Türk Hemşireler Derneği Mersin Şubesi iş birliği ile 8-9 Ekim 2023 tarihlerinde “Mersin Psikiyatri Hemşireliği Günleri” etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlikler ilk olarak 8 Ekim Pazar günü sosyal program kapsamında Mersin’de hizmet veren tüm kurumlarda çalışan ruh sağlığı ekibi ile Tarsus Girit Köyü’ne gidilmesiyle başladı. 9 Ekim Pazartesi günü ise Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonu’nda 290 kişinin katılımıyla düzenlenen bilimsel programa geçildi. Programda ilk olarak Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Hemşirelik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşması gerçekleştirdi.
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mualla Yılmaz da konuşmasında etkinliğin "İyileşme ve İyileştirme Yolculuğunda Hep Birlikte" ana temasıyla Mersin’de ilk kez düzenlendiğini, Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki temasının “Herkes için sağlık; Ruh Sağlığı evrensel bir insan hakkıdır” olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Mualla Yılmaz; vazgeçilmez, evrensel bir insan hakkı olarak ruh sağlığının önemi konusunda farkındalığı artırma, ruh sağlığı uygulamalarının herkesin erişimine ve ulaşılabilirliğine ilişkin dikkat çekme ve ruhsal hastalıklara ilişkin toplumsal farkındalık yaratılma amacıyla bu etkinliğin düzenlendiğini belirterek sözlerini tamamladı.
Programda, “İyi Klinik Örneği Olma Sürecinde Ekip Çalışmasının Önemi, “İyileşme ve İyileştirme Yolunda Deprem Sonrası Ruh Sağlığını Güçlendirme”, Psikiyatri Hemşireliği Lisans Üstü Öğrencilerinin Perspektifinden İyi Klinik Örnekleri (Ankara ve İstanbul)” başlıklı söyleşi ve paneller ile “Kendini Tanıma ve Girişkenlik Eğitimi, Afet Sonrası Travmaya Müdahale, Sosyal Medya Bağımlılığını Azaltmada ve Önlemede Hemşirelik Yaklaşımı, Ruh Sağlığını Güçlendirmede Bilinçli Farkındalık ve Şefkat Odaklı Uygulamalar” başlıklı güncel konularda atölye çalışmaları yapıldı.
Ayrıca Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanları tarafından yapılan müzik dinletisi ve el sanatları sergisi de programda yer aldı. Bilimsel etkinliğe katılan öğretim üyeleri, klinisyen hemşireler, toplum ruh sağlığı merkezi danışanları, aileleri ve öğrenciler programa büyük bir ilgi gösterdi.
Psikiyatri Hemşireliği Günleri, düzenleme kurulunda yer alanlara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü