Deniz Canlıları Müzesi’nde Öğrencilerle Çevre Bilinci Buluşması

            Mersin Zeki Koyuncu İlköğretim Okulu'ndan 43 öğrenci, öğretmenleri Nebahat Tuğsat rehberliğinde 26 Kasım 2024’te Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyaret, saat 13:30’da Prof. Dr. Deniz Ayas, fakülte çalışanlarından Barbaros Hayrettin Sivri ve Anılcan Karacan ile yüksek lisans öğrencisi Mert Acar’ın karşılamasıyla başladı.



        Uzmanların rehberliğinde öğrenciler, deniz ekolojisi, biyolojik çeşitlilik ve çevre bilinci konularında interaktif bir deneyim yaşadı. Müzede sergilenen deniz canlılarını yakından inceleyen öğrenciler, sorularıyla meraklarını giderirken deniz yaşamının önemini öğrenme fırsatı buldu.



        Etkinlik, öğrencilerin çevreye olan ilgisini artırırken doğa bilinci kazanmalarına da katkı sağladı. Eğitimciler, bu tür ziyaretlerin öğrenciler üzerinde hem öğretici hem de ilham verici etkiler bıraktığını vurguladı. Yetkililer, öğrencilerin etkin katılımından ve doğaya olan ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Bu ziyaret, genç nesillerin çevre bilincini geliştirme yolunda atılan anlamlı bir adım olarak değerlendirildi.

Bu haber ve görseller, Su Ürünleri Fakültesi tarafından hazırlanmıştır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması, paylaşılması veya 3. kişiler tarafından kullanılması yasaktır. Tüm haklar saklıdır.

2024-12-11 15:58:43
365