Mersin’de Gazeteciler İçin Eğitim ve Buluşma Etkinliği Düzenlendi

    Gazeteciler Cemiyeti, Mersin Gazeteciler Cemiyeti ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğiyle organize edilen “Bölgesel Eğitim ve Gazeteci Buluşmaları”, 16-17 Ocak 2024 tarihlerinde Mersin’de gerçekleşti. Etkinlik, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlendi.

    Etkinliğin son günü olan 17 Ocak 2024 tarihinde, Gazeteci Erhan Karadağ tarafından “Kamera Önü ve Arkası: Video Haberciliği Temelleri” başlıklı bir eğitim verildi. Bu etkinlikte, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, uygulamalı bir şekilde video haberciliğinin temel prensiplerini öğrenme fırsatı buldu.

    Eğitime, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner ve Doç. Dr. Recep Ünal da katılarak öğrencilere destek verdi. Etkinlik, hem gazetecilik mesleği için önemli bir eğitim platformu oluşturdu hem de üniversite ve sektör arasındaki iş birliğini güçlendirdi.

    Katılımcı Öğrenciler, sektör profesyonelleriyle bir araya gelerek deneyimlerini artırma ve iletişim ağlarını geliştirme fırsatı yakaladı. 

2025-01-17 10:20:52
322