Barbaros İlköğretim Okulu Öğrencileri Deniz Canlıları Müzesi’ni Ziyaret Etti
18 Şubat 2025 tarihinde, Barbaros İlköğretim Okulu 2A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Sevgi YEDİGÖZ ve 3 veli eşliğinde Fakültemiz Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret etti. Sabah saat 09.00’da başlayan gezide, 45 öğrenci deniz ekosistemini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Öğrenciler, deniz canlılarının yaşam alanlarını ve biyolojik çeşitliliğini keşfederken, uzman eğitmenlerden deniz biyolojisi üzerine detaylı bilgiler aldılar.
Ziyaret boyunca, öğrenciler müze koleksiyonundaki deniz canlılarının fosillerini, su altı ekosisteminin hayatta kalan üyelerini ve nadir türleri incelediler. Ayrıca, müzede yer alan interaktif ekranlar ve görsel sunumlar sayesinde, deniz yaşamının korunması gerektiği konusunda farkındalık kazandılar.
Müze gezisinin sonunda, öğretmen Sevgi YEDİGÖZ, öğrencilerine deniz canlılarının korunması ve çevre bilinci hakkında kısa bir konuşma yaparak, öğrencilere bu tür eğitimlerin önemini vurguladı. Öğrenciler, ziyaretlerini çok verimli bulduklarını belirterek, gelecekte daha fazla çevre dostu etkinliklerde yer almayı istediklerini ifade ettiler.