Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi
ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün amacı, konaklama işletmelerinin yanı sıra,
yiyecek-içecek işletmelerinin ihtiyaç duyduğu mutfak şeflerini (yöneticilerini)
yetiştirmektir. Bu doğrultuda; öğrencilerimize mutfak bilgi ve becerilerinin
kazandırılmasının yanı sıra, hem Türk Mutfağı hem dünya mutfakları hakkında
bilgi ve beceri sahibi olmaları ve temel işletmecilik eğitimlerini almaları
sağlanarak, iki yabancı dil bilen, uluslar arası niteliklere sahip mutfak şefleri
(yöneticileri) olarak mezun olmaları hedeflenmektedir.
Fakültemizde;
bu bölüm öğrencilerinin yararlanabileceği 50 bilgisayarlık bilgisayar
laboratuarının yanı sıra, 28 öğrencinin aynı anda uygulama yapabileceği
uygulama mutfağı ile 30 kişilik uygulama restoranı ve barımız bulunmaktadır.
Turizm sektörü ile geliştirilen yakın ilişkiler doğrultusunda bir yandan
öğrencilerimizin nitelikli işletmelerde staj yapmalarına katkı sağlanırken,
diğer yandan ders programlarının sektörün taleplerine göre güncellenmesi de
sağlanmaktadır. Bölümümüz ile ilgili güncel bilgileri, Üniversitemiz
sayfasından Turizm Fakültesi sayfasına ulaşarak edinebilirsiniz.