Dersler

1 . Dönem Dersleri
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0801002 TD101 TÜRKÇE-1 2 0 2 2
0801003 AİL101 ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-1 2 0 2 2
0801004 YDİ101 İNGİLİZCE-1 4 0 4 4
0801005 GST101 MESLEKİ İNGİLİZCE-1 2 2 3 4
0801006 GST103 GENEL İŞLETME 3 0 3 3
0801007 GST105 GASTRONOMİ VE GIDA BİLİMİNE GİRİŞ 2 2 3 4
0801008 GST107 TURİZME GİRİŞ 3 0 3 3
0801009 GST111 MATEMATİK 2 0 2 3
0801010 GST113 STAJ - I 0 0 0 1
0801011 ENF107 BİLGİSAYAR BECERİ VE UYGULAMALARI 2 2 3 4
2 . Dönem Dersleri
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0802001 TD102 TÜRKÇE-2 2 0 2 2
0802002 AİL102 ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI-2 2 0 2 2
0802003 YDİ102 İNGİLİZCE-2 4 0 4 4
0802004 GST102 MESLEKİ İNGİLİZCE-2 2 2 3 4
0802005 GST104 İŞLETME YÖNETİMİ 3 0 3 3
0802006 GST106 MUTFAK İŞ GÜVENLİĞİ VE İLK YARDIM 1 2 2 3
0802007 GST108 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ 3 0 3 3
0802008 GST110 YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ-1 3 0 3 3
0802009 GST112 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ 1 2 2 3
0802011 GST116 STAJ - II 0 0 0 1
0802012 GST118 GASTRONOMİ TURİZMİ 2 0 2 2
3 . Dönem Dersleri
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0803004 GST205 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ-1 4 4 6 8
0803005 GST207 GENEL MUHASEBE 1 2 2 4
0803007 GST211 GIDA TEKNOLOJİSİ 3 0 3 3
0803008 GST213 STAJ - III 0 0 0 1
0803009 GST201 MESLEKİ İNGİLİZCE-3 3 3 5 8
0803010 GST 203 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 2 0 2 2
0803011 GST 209 YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ-2 2 0 2 2
4 . Dönem Dersleri
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0804003 GST204 GIDA GÜVENLİĞİ 2 0 2 4
0804005 GST208 YİYECEK İÇECEK MALİYET MUHASEBESİ 1 2 2 4
0804007 GST212 STAJ - IV 0 0 0 5
0804008 GST202 MESLEKİ İNGİLİZCE-4 3 3 5 6
0804009 GST210 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 2 0 2 2
0804010 GST206 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 4 3 5 7
5 . Dönem Dersleri
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0805001 GST301 MESLEKİ İNGİLİZCE-5 2 2 3 4
0805007 GST303 ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ 2 0 2 2
0805008 GST305 OSMANLI VE YÖRESEL TÜRK MUTFAĞI 4 4 6 8
0805009 GST307 YİYECEK İÇECEK OTOMASYONU 2 2 3 4
0805011 GST311 STAJ - V 0 0 0 3
0805012 GST317 PASTACILIĞA GİRİŞ 3 0 3 3
5 . Dönem Seçmeli Dersleri (SYD309)
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0805005 GST313 GENEL PAZARLAMA 2 0 2 2
0805006 GST315 İLETİŞİM TEKNİKLERİ 2 0 2 2
5 . Dönem Seçmeli Dersleri (SYD307)
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0805002 SYD301 FRANSIZCA-1 2 2 3 4
0805003 SYD303 İTALYANCA-1 2 2 3 4
0805004 SYD305 RUSÇA-1 2 2 3 4
6 . Dönem Dersleri
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0806002 GST304 STAJ - VI 0 0 0 14
0806003 GST302 SEKTÖREL STAJ 0 44 22 16
7 . Dönem Dersleri
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0807001 GST401 MESLEKİ DİL6 2 0 2 2
0807005 GST403 MENÜ PLANLAMA 1 2 2 3
0807007 GST407 SOĞUK MUTFAK UYGULAMALARI 1 2 2 3
0807008 GST409 GIDA MEVZUATI 2 0 2 2
0807009 GST411 STAJ - VII 0 0 0 6
0807019 GST431 İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ 3 3 5 6
7 . Dönem Seçmeli Dersleri (SYD407)
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0807002 SYD401 FRANSIZCA-2 2 2 3 4
0807003 SYD403 İTALYANCA-2 2 2 3 4
0807004 SYD405 RUSÇA-2 2 2 3 4
7 . Dönem Seçmeli Dersleri (SYD411)
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0807017 GST427 İŞ ETİĞİ 2 0 2 2
0807020 GST429 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 2 0 2 2
7 . Dönem Seçmeli Dersleri (SYD409)
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0807010 GST413 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOGRAFÇILIK 2 0 2 2
0807011 GST415 ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ 2 0 2 2
0807012 GST417 MOLEKÜLER GASTRONOMİ 2 0 2 2
0807013 GST419 VEJETERYAN MUTFAĞI 2 0 2 2
0807014 GST421 ŞARAP BİLİMİ 2 0 2 2
0807015 GST423 PROTOKOL VE GÖRGÜ KURALLARI 2 0 2 2
8 . Dönem Dersleri
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0808001 GST402 MESLEKİ İNGİLİZCE-7 2 0 2 2
0808006 GST406 ZİYAFET ORGANİZASYON YÖNETİMİ 2 0 2 2
0808008 GST410 BİTİRME PROJESİ 2 0 2 2
0808016 GST412 STAJ - VIII 0 0 0 7
0808018 GST434 ULUSLARARASI MUTFAK UYGULAMALARI 3 3 5 6
0808020 GST430 BUTİK PASTACILIK VE SÜSLEME TEKNİKLERİ 1 2 2 3
8 . Dönem Seçmeli Dersleri (SYD412)
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0808015 GST426 GİRİŞİMCİLİK 2 0 2 2
0808019 GST428 GÜNCEL GASTRONOMİ TRENDLERİ 2 0 2 2
8 . Dönem Seçmeli Dersleri (SYD410)
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0808009 GST414 UZAKDOĞU MUTFAK KÜLTÜRÜ 1 2 2 2
0808011 GST418 ÇİKOLATA VE ŞEKER SÜSLEME 1 2 2 2
0808012 GST420 AMERİKAN MUTFAK KÜLTÜRÜ 1 2 2 2
0808013 GST422 AVRUPA MUTFAK KÜLTÜRÜ 1 2 2 2
0808021 GST432 UNLU MAMÜLLER VE ÜRETİM TEKNİKLERİ 1 2 2 2
8 . Dönem Seçmeli Dersleri (SYD408)
BİMKodu Kodu Adı Teo. Uyg. Kredi AKTS
0808002 SYD402 FRANSIZCA-3 2 2 3 4
0808003 SYD404 İTALYANCA-3 2 2 3 4
0808004 SYD406 RUSÇA-3 2 2 3 4

  •   GENEL
    •   İletişim
  • Birim Adres:
    Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/Mersin
  • Birim Sekreterlik Tel:
    +90 324 361 00 01 / 3962
  • Birim Sekreterlik Faks:
    +90 324 361 07 51
  • Birim Sekreterlik e-mail: gastronomi.mutfaksanatlari@mersin.edu.tr