Ders Bilgileri
SAĞLIK ÜRÜNLERİNDE PAZARLAMA | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
SUP202 | Bahar | 3 | 0 | 3 | 3 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr Gör Hasan ÖZBEK |
Öğretim Sistemi | Uzaktan |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Sağlık ürünlerinin pazarlanmasında kullanılacak pazarlama stratejilerini planlama ve uygulama becerisi kazanmak |
İçeriği | Sağlık hizmeti ve pazarlama kavramı, Sağlık hizmeti gedikleri ve çözümü, Sağlıklı olma davranışı ve Saglık hizmeti memnuniyeti, Sağlık kuruluşlarında stratejik pazarlama planlaması, Sağlık kuruluşlarında ön büro eksenli örgütlenme, Sağlıklı hizmet geliştirme stratejileri ve hizmet süreci kalitesi, sağlık hizmetlerinin fiyatlandırma stratejileri, sağlık hizmetlerine erişim sistemi ve stratejileri, Sağlık hizmetleri tutundurma stratejileri ve ilişki pazarlaması, Sağlık hizmeti performansını arastırma analiz, analiz ve degerleme |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Pazarlama kavramını tanımak |
2 | Sağlık hizmetlerinin ortak özelliklerini kavramak |
3 | Sağlık ürünlerinde pazarlama karması stratejilerini oluşturmak ve uygulamak |
4 | Sağlık ürünleri satışında müşteri memnuniyetini sağlamak ve kalite geliştirmek |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
12 | Sağlık hizmetleri tutundurma stratejileri ve ilişki pazarlaması | Anlatım |
1 | Sağlık hizmeti ve pazarlama kavramı | Anlatım |
2 | Sağlık hizmeti gedikleri ve çözümü | Anlatım |
3 | Sağlıklı olma davranışı ve Saglık hizmeti memnuniyeti | Anlatım |
4 | Sağlık kuruluşlarında stratejik pazarlama planlaması | Anlatım |
5 | Sağlık kuruluşlarında ön büro eksenli örgütlenme | Anlatım |
6 | Sağlıklı hizmet geliştirme stratejileri ve hizmet süreci kalitesi | Anlatım |
7 | Arasınav | |
8 | Arasınav | |
9 | Sağlık hizmetlerinin tasarımı | Anlatım |
10 | Sağlık hizmetlerinin fiyatlandırma stratejileri | Anlatım |
11 | Sağlık hizmetlerine erişim sistemi ve stratejileri | Anlatım |
13 | Sağlık hizmetleri tutundurma stratejileri ve ilişki pazarlaması | Anlatım |
14 | Sağlık hizmeti performansını arastırma analiz ve degerleme | Anlatım |
15 | Sağlık hizmetlerinde kalite ve kalite geliştirme | Anlatım |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Ders notu ve slaytlar |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.2 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.8 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Pazarlama kavramını tanımak | 2͵3͵9͵11 | 1͵2 |
2 | Sağlık hizmetlerinin ortak özelliklerini kavramak | 1͵2͵8͵9͵11 | 1͵2 |
3 | Sağlık ürünlerinde pazarlama karması stratejilerini oluşturmak ve uygulamak | 1͵2͵8͵11 | 1͵2 |
4 | Sağlık ürünleri satışında müşteri memnuniyetini sağlamak ve kalite geliştirmek | 1͵2͵11 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 3 | 42 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 8 | 8 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 1 | 10 | 10 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 10 | 10 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
100 |