Ders Bilgileri
ALMANCA-2 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
TUI112 | Bahar | 2 | 2 | 3 | 4 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr. Gör. Aydın DEMİRAL |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | None |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | İletişim becerilerinin kazandırılması, somut gereksinimlerini basit cümlelerle karşılayabilme bilinen ve doğal ifadeleri anlayabilme soru sorabilme anlaşılır ve yavaş konuşulduğunda iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılması hedeflenir. |
İçeriği | Misafirleri karşılama, pansiyon türleri, kayıt formu, rezervasyon, kahvaltı çeşitleri, otelde yiyecek İçecek hizmetleri, turizm işletmelerinde basit yazışmalar ve telefon hizmetleri, otel ve çevrenin tanıtımı, otelin bölümleri hakkında tanıtım ve bilgilendirme. |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Almanca dilinde misafir taleplerini alıp, öneriler sunar. |
2 | Almanca dilinde kayıt alır. |
3 | Almanca dilinde oteli tasvir eder, hizmetleri anlatır. |
4 | Almanca dilinde otel odalarını ve donanımını açıklar. |
5 | Almanca dilinde otel çevresini tanıtır ve anlatır. |
6 | Almanca dilinde otelin bulunduğu kenti tanıtır ve basit öneriler sunar. |
7 | Almanca kısa iş mektuplarını, kısa metinleri okur, anlar |
8 | Almanca dilinde yiyecek içecek isimlerini listeler ve önerir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Misafir memnuniyeti. İsmin halleri, e-hali | Anlatım, tartışma |
2 | Otel ve çevrenin tanıtımı. Edatlar | Anlatım, tartışma |
3 | Otel tanıtımı (mekânla ilgili). Değişken edatlar | Anlatım, tartışma |
4 | Resepsiyon, kat hizmetleri . Düzensiz fiillerin çekimi | Anlatım, tartışma |
5 | Kat hizmetleri, restoran. Diğer tarz fiilleri: anlam ve kullanım | Anlatım, tartışma |
6 | Şehir ve yakın çevre tanıtım. Tarz fiilleri, cümle yapısı ve soru | Anlatım, tartışma |
7 | Şehir ve yakın çevre tanıtım. Edatlar, sıfatlar | Anlatım, tartışma |
8 | Ara sınav | |
9 | Turizm işletmelerinde basit yazışmalar (form). Okuma ve anlama. | Anlatım, tartışma |
10 | Turizm işletmelerinde yazışmalar (içerik), Edatlar | Anlatım, tartışma |
11 | Dönüşlü filler, cümle dizimi | Anlatım, tartışma |
12 | Metinler, yazışmalar. | Anlatım, tartışma |
13 | Alanla ilgili kelime çalışmaları: Otel ve çevresi | Anlatım, tartışma |
14 | Telaffuz ve Melodi, Kelime çalışması | Anlatım, tartışma |
15 | Telaffuz ve melodi, diyaloglar | Anlatım, tartışma |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Cohen, U. (2004). Zimmer frei, Berlin: Langenscheidt Verlag. | ||
2 | Aufderstraße, H. (2004). Themen Neu 1. Ismaning: Hueber Verlag. | ||
3 | Grünwald, A.(2014).Ja,gerne !Deutsch im Tourismus, Berlin: Cornelsen Verlag |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Almanca dilinde misafir taleplerini alıp, öneriler sunar. | 14 | 1͵2 |
2 | Almanca dilinde kayıt alır. | 14͵15 | 1͵2 |
3 | Almanca dilinde oteli tasvir eder, hizmetleri anlatır. | 1͵14͵15 | 1͵2 |
4 | Almanca dilinde otel odalarını ve donanımını açıklar. | 14 | 1͵2 |
5 | Almanca dilinde otel çevresini tanıtır ve anlatır. | 1͵14 | 1͵2 |
6 | Almanca dilinde otelin bulunduğu kenti tanıtır ve basit öneriler sunar. | 14͵15͵20 | 1͵2 |
7 | Almanca kısa iş mektuplarını, kısa metinleri okur, anlar | 14͵15 | 1͵2 |
8 | Almanca dilinde yiyecek içecek isimlerini listeler ve önerir. | 1͵14 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 4 | 56 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 3 | 3 | 9 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 3 | 3 | 9 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 1 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 2 | 5 | 10 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
100 |