Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

ALMANCA-2
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
TUI112 Bahar 2 2 3 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör. Aydın DEMİRAL
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar None
Staj Durumu Yok
Amacı İletişim becerilerinin kazandırılması, somut gereksinimlerini basit cümlelerle karşılayabilme bilinen ve doğal ifadeleri anlayabilme soru sorabilme anlaşılır ve yavaş konuşulduğunda iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılması hedeflenir.
İçeriği Misafirleri karşılama, pansiyon türleri, kayıt formu, rezervasyon, kahvaltı çeşitleri, otelde yiyecek İçecek hizmetleri, turizm işletmelerinde basit yazışmalar ve telefon hizmetleri, otel ve çevrenin tanıtımı, otelin bölümleri hakkında tanıtım ve bilgilendirme.

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Almanca dilinde misafir taleplerini alıp, öneriler sunar.
2 Almanca dilinde kayıt alır.
3 Almanca dilinde oteli tasvir eder, hizmetleri anlatır.
4 Almanca dilinde otel odalarını ve donanımını açıklar.
5 Almanca dilinde otel çevresini tanıtır ve anlatır.
6 Almanca dilinde otelin bulunduğu kenti tanıtır ve basit öneriler sunar.
7 Almanca kısa iş mektuplarını, kısa metinleri okur, anlar
8 Almanca dilinde yiyecek içecek isimlerini listeler ve önerir.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Misafir memnuniyeti. İsmin halleri, e-hali Anlatım, tartışma
2 Otel ve çevrenin tanıtımı. Edatlar Anlatım, tartışma
3 Otel tanıtımı (mekânla ilgili). Değişken edatlar Anlatım, tartışma
4 Resepsiyon, kat hizmetleri . Düzensiz fiillerin çekimi Anlatım, tartışma
5 Kat hizmetleri, restoran. Diğer tarz fiilleri: anlam ve kullanım Anlatım, tartışma
6 Şehir ve yakın çevre tanıtım. Tarz fiilleri, cümle yapısı ve soru Anlatım, tartışma
7 Şehir ve yakın çevre tanıtım. Edatlar, sıfatlar Anlatım, tartışma
8 Ara sınav
9 Turizm işletmelerinde basit yazışmalar (form). Okuma ve anlama. Anlatım, tartışma
10 Turizm işletmelerinde yazışmalar (içerik), Edatlar Anlatım, tartışma
11 Dönüşlü filler, cümle dizimi Anlatım, tartışma
12 Metinler, yazışmalar. Anlatım, tartışma
13 Alanla ilgili kelime çalışmaları: Otel ve çevresi Anlatım, tartışma
14 Telaffuz ve Melodi, Kelime çalışması Anlatım, tartışma
15 Telaffuz ve melodi, diyaloglar Anlatım, tartışma
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Cohen, U. (2004). Zimmer frei, Berlin: Langenscheidt Verlag.
2 Aufderstraße, H. (2004). Themen Neu 1. Ismaning: Hueber Verlag.
3 Grünwald, A.(2014).Ja,gerne !Deutsch im Tourismus, Berlin: Cornelsen Verlag

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Almanca dilinde misafir taleplerini alıp, öneriler sunar. 14 1͵2
2 Almanca dilinde kayıt alır. 14͵15 1͵2
3 Almanca dilinde oteli tasvir eder, hizmetleri anlatır. 1͵14͵15 1͵2
4 Almanca dilinde otel odalarını ve donanımını açıklar. 14 1͵2
5 Almanca dilinde otel çevresini tanıtır ve anlatır. 1͵14 1͵2
6 Almanca dilinde otelin bulunduğu kenti tanıtır ve basit öneriler sunar. 14͵15͵20 1͵2
7 Almanca kısa iş mektuplarını, kısa metinleri okur, anlar 14͵15 1͵2
8 Almanca dilinde yiyecek içecek isimlerini listeler ve önerir. 1͵14 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 4 56
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 3 3 9
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 3 3 9
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 2 5 10
15 Son Sınav 1 1 1
100