Ders Bilgileri
HOSPITALITY MARKETING | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
TUI324 | Bahar | 3 | 0 | 3 | 5 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Prof. Dr. Göknil NUR KOÇAK |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Bu dersin amacı, öğrencilerin turizm pazarlaması ile ilgili kavramları, pazarlama çevresi, pazarlama bilgi sistemi, pazar türleri, pazar bölümlendirme ve pazarlama karması elemanlarını kavramalarını sağlamaktır. |
İçeriği | Ders esas itibariyle, Turizm Pazarlaması konularının incelenmesini kapsar. Konular; turizm pazarlamasının kapsamı ve özellikleri; turizm pazarlaması çevre faktörleri; turizm pazarlaması açısından PBS; turist davranışı,; turizmde pazar bölümlendirme; turizmde ürün, fiyat, dağıtım ve tutundurma karmalarının incelenmesi |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Turizm pazarlama dinamiğini kavrama ve alanla ilişkilendirebilme |
2 | Turizmde çevresel faktörleri gözeterek strateji belirleyebilme |
3 | Pazarlama bilgi sisteminin kullanım alanlarını kavrayıp gereken koşullarda işlevselleştirebilme |
4 | Turist davranışının takibinde gözetilmesi gereken konuları tanımak |
5 | Turizmde farklı örgütsel pazarları ve gereklerini açıklayabilmek |
6 | Turizm piyasasında hedef Pazar bölümleyebilme ve uygun strateji geliştirebilme |
7 | Otellerde fiyatlama süreçlerini bilme ve saha koşullarına uyumlu strateji geliştirebilme |
8 | Turizmde tutundurma süreçlerini bilme ve saha koşullarına uyumlu strateji geliştirebilme |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Turizm pazarlamasının konusu, kapsamı, özellikleri ve kavranması | Anlatım, tartışma |
2 | Turizm pazarlamasında çevresel faktörlerin incelenmesi | Anlatım, tartışma |
3 | Turizm pazarlaması açısından pazarlama bilgi sisteminin incelenmesi | Anlatım, tartışma |
4 | Turist davranışının incelenmesi | Anlatım, tartışma |
5 | Turizmde örgütsel pazarların incelenmesi | Anlatım, tartışma |
6 | Turizmde pazar bölümlendirme, hedef pazar seçimi, satış tahmini ve konumlandırma | Anlatım, tartışma |
7 | Turistik ürün karmasının incelenmesi | Anlatım, tartışma |
8 | Ara Sınav | |
9 | Turizmde fiyat karmasının incelenmesi | Anlatım, tartışma |
10 | Turizmde tutundurma karmasının genel olarak incelenmesi | Anlatım, tartışma |
11 | Kişisel satış sürecinin incelenmesi | Anlatım, tartışma |
12 | Reklam, halkla ilişkiler ve doğrudan pazarlama elemanlarının incelenmesi | Anlatım, tartışma |
13 | Turizm işletmelerinde satış geliştirme uygulamaları | Anlatım, tartışma |
14 | Turizmde dağıtım kanalları ve fiziksel dağıtım | Anlatım, tartışma |
15 | Elektronik Pazarlama | Anlatım, tartışma |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | The Fundamentals of Hospitality Marketing. Steve Mawson, Continuum, London and New York |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Turizm pazarlama dinamiğini kavrama ve alanla ilişkilendirebilme | 1͵3͵5͵6͵9͵16͵17͵18 | 1͵2 |
2 | Turizmde çevresel faktörleri gözeterek strateji belirleyebilme | 1͵3͵5͵6͵9͵16͵17͵18 | 1͵2 |
3 | Pazarlama bilgi sisteminin kullanım alanlarını kavrayıp gereken koşullarda işlevselleştirebilme | 1͵3͵5͵6͵9͵16͵17͵18 | 1͵2 |
4 | Turist davranışının takibinde gözetilmesi gereken konuları tanımak | 1͵3͵5͵6͵9͵16͵17͵18 | 1͵2 |
5 | Turizmde farklı örgütsel pazarları ve gereklerini açıklayabilmek | 1͵3͵5͵6͵9͵16͵17͵18 | 1͵2 |
6 | Turizm piyasasında hedef Pazar bölümleyebilme ve uygun strateji geliştirebilme | 1͵3͵5͵6͵9͵16͵17͵18 | 1͵2 |
7 | Otellerde fiyatlama süreçlerini bilme ve saha koşullarına uyumlu strateji geliştirebilme | 1͵3͵5͵6͵9͵16͵17͵18 | 1͵2 |
8 | Turizmde tutundurma süreçlerini bilme ve saha koşullarına uyumlu strateji geliştirebilme | 1͵3͵5͵6͵9͵16͵17͵18 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 3 | 42 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 8 | 2 | 16 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 5 | 1 | 5 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 3 | 4 | 12 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 5 | 4 | 20 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
125 |