Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

GENEL İŞLETME
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
İŞL213 Güz 3 0 3 3
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Arş. Gör. Dr. Burcu Şefika DOĞRUL
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Genel işletmecilik bilgilerini, temel yönetim işlevlerini aktarmayı amaçlamaktadır.
İçeriği İşletme ile ilgili temel kavramlar, işletmenin yönetim, pazarlama, insan kaynakları, üretim yönetimi, muhasebe ve finansman gibi temel işlevleri.

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 İşletme ile ilgili temel kavramları tanımlar
2 İşletme çevresini tanımlar
3 İşletmelerin özelliklerini açıklayabilir
4 İşletmelerin kuruluş çalışmalarını tanımlar
5 İşletmelerin işlevlerini açıklayabilir

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 İşletme ve işletme yönetimi Anlatma, tartışma, örneklendirme
2 İşletmelerin özellikleri Anlatma, tartışma, örneklendirme
3 İşletme türleri Anlatma, tartışma, örneklendirme
4 İşletme türleri-devam Anlatma, tartışma, örneklendirme
5 İşletmenin kuruluş çalışmaları Anlatma, tartışma, örneklendirme
6 İşletme büyüklüğü Anlatma, tartışma, örneklendirme
7 İşletmenin kuruluş yeri seçimi Anlatma, tartışma, örneklendirme
8 Ara Sınav Yazılı Sınav
9 İşletme fonksiyonları-Yönetim Anlatma, tartışma, örneklendirme
10 İşletme fonksiyonları-Üretim Anlatma, tartışma, örneklendirme
11 İşletme fonksiyonları-Pazarlama Anlatma, tartışma, örneklendirme
12 İşletme fonksiyonları-Muhasebe ve Finansman Anlatma, tartışma, örneklendirme
13 İşletme fonksiyonları-İnsan Kaynakları Yönetimi Anlatma, tartışma, örneklendirme
14 İşletme fonksiyonları-Halkla İlişkiler Anlatma, tartışma, örneklendirme
15 İşletme fonksiyonları-Araştırma ve Geliştirme Anlatma, tartışma, örneklendirme
16 Son Sınav Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Genel İşletmecilik, İsmet MUCUK, Türkmen Kitapevi, İstanbul, 2008.
2 İşletme, S.Kadri MİRZE, Literatür Yayıncılık, İstanbul, 2010.
3 Temel İşletmecilik Bilgisi, Hüseyin ÖZGEN ve Azmi YALÇIN, Nobel Kitabevi, Adana, 2006.

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 İşletme ile ilgili temel kavramları tanımlar 4͵17 1͵2
2 İşletme çevresini tanımlar 4͵17 1͵2
3 İşletmelerin özelliklerini açıklayabilir 4͵17 1͵2
4 İşletmelerin kuruluş çalışmalarını tanımlar 17 1͵2
5 İşletmelerin işlevlerini açıklayabilir 4͵17 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 3 42
1 Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 6 6
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 8 8
15 Son Sınav 1 1 1
86