Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

MESLEKİ YABANCI DİL - I
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
TOT215 Güz 2 2 3 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör. Burak ÇETİNKAYA
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Bu derste yabancı dilde konuklara bilgi verilmesini sağlama yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçeriği Konaklama hizmetlerinin sunumunda, ön büro, yiyecek içecek ve diğer bölümlerden kaynaklanabilecek konuk sorunlarının çözülmesi konularıdır.

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Konaklama hizmetleri işlemlerini yapmak
2 Ön büro işlemlerini yapmak
3 Yiyecek içecek konularındaki işlemleri yapmak
4 Konuk sorunlarını çözmek

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Rezervasyonda kullanılan kıslatma ve terimler rezervasyon alma Konu anlatımı
2 Geliş şekillerine / oda tiplerine / pansiyon durumuna göre rezervasyon Konu anlatımı
3 Rezervasyon çeşitleri / iptali / teyidi Konu anlatımı
4 Check in / check out listelemeleri Konu anlatımı
5 Guest in house / VİP listeleri Konu anlatımı
6 İşletmede yürülükte olan bulunmuş ve kayıp eşya prosedürü Konu anlatımı
7 Bölgedeki doğal güzellikler Konu anlatımı
8 Ara sınav
9 Bölgedeki doğal güzellikler Konu anlatımı
10 Bölgedeki tarihi mekanlar Konu anlatımı
11 Bölgedeki tarihi mekanlar Konu anlatımı
12 Bölgedeki alış veriş merkezleri Konu anlatımı
13 Bölgedeki alış veriş merkezleri Konu anlatımı
14 Bölgenin ulaşım imkanları Konu anlatımı
15 Bölgedeki rekreasyon alanları Konu anlatımı
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Dersa kitabı, yardımcı kitaplar ve diğer kaynaklar

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Konaklama hizmetleri işlemlerini yapmak 6͵7͵10 1͵2
2 Ön büro işlemlerini yapmak 7͵10 1͵2
3 Yiyecek içecek konularındaki işlemleri yapmak 1͵2͵3͵6 1͵2
4 Konuk sorunlarını çözmek 1͵3͵6͵7͵10 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 4 56
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 1 1 1
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 5 5
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 8 8
15 Son Sınav 1 1 1
100