Ders Bilgileri
MESLEKİ YABANCI DİL - I | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
TOT215 | Güz | 2 | 2 | 3 | 4 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr. Gör. Burak ÇETİNKAYA |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Bu derste yabancı dilde konuklara bilgi verilmesini sağlama yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
İçeriği | Konaklama hizmetlerinin sunumunda, ön büro, yiyecek içecek ve diğer bölümlerden kaynaklanabilecek konuk sorunlarının çözülmesi konularıdır. |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Konaklama hizmetleri işlemlerini yapmak |
2 | Ön büro işlemlerini yapmak |
3 | Yiyecek içecek konularındaki işlemleri yapmak |
4 | Konuk sorunlarını çözmek |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Rezervasyonda kullanılan kıslatma ve terimler rezervasyon alma | Konu anlatımı |
2 | Geliş şekillerine / oda tiplerine / pansiyon durumuna göre rezervasyon | Konu anlatımı |
3 | Rezervasyon çeşitleri / iptali / teyidi | Konu anlatımı |
4 | Check in / check out listelemeleri | Konu anlatımı |
5 | Guest in house / VİP listeleri | Konu anlatımı |
6 | İşletmede yürülükte olan bulunmuş ve kayıp eşya prosedürü | Konu anlatımı |
7 | Bölgedeki doğal güzellikler | Konu anlatımı |
8 | Ara sınav | |
9 | Bölgedeki doğal güzellikler | Konu anlatımı |
10 | Bölgedeki tarihi mekanlar | Konu anlatımı |
11 | Bölgedeki tarihi mekanlar | Konu anlatımı |
12 | Bölgedeki alış veriş merkezleri | Konu anlatımı |
13 | Bölgedeki alış veriş merkezleri | Konu anlatımı |
14 | Bölgenin ulaşım imkanları | Konu anlatımı |
15 | Bölgedeki rekreasyon alanları | Konu anlatımı |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Dersa kitabı, yardımcı kitaplar ve diğer kaynaklar |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Konaklama hizmetleri işlemlerini yapmak | 6͵7͵10 | 1͵2 |
2 | Ön büro işlemlerini yapmak | 7͵10 | 1͵2 |
3 | Yiyecek içecek konularındaki işlemleri yapmak | 1͵2͵3͵6 | 1͵2 |
4 | Konuk sorunlarını çözmek | 1͵3͵6͵7͵10 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 4 | 56 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 1 | 1 | 1 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 5 | 5 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 1 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 8 | 8 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
100 |