Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
TOT112 Bahar 3 0 3 5
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör. Murat ÖZDAMAR
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Otel işletmeciliğinde yatırım, yönetim, planlama, kontrol kavramlarını açıklama yeterliliğinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçeriği Otel işletmelerinin sınıflandırılması, kuruluş yeri seçimi, uygun fiyat tespiti, organizasyoınun yapısı ve işletmenin finansmanı konuları yer almaktadır.

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Otel işletmelerini sınıflandırılması
2 Otel işletmelerinin kuruluş yeri
3 Otel işletmelerinde uygun fiyat
4 Otel işletmelerinin organizasyon yapısı
5 Otel işletmelerinde finansman

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
5 Değişik otel türlerinin maliyet yapıları ve yer seçimleri Konu anlatımı
1 Turizm yatırım ve işletmelerinin niteliklerine ilişkin yönetmelik Konu anlatımı
2 Mülkiyet bakımından oteller Konu anlatımı
3 Büyük otel işletmeleri Konu anlatımı
4 Kuruluş yeri faktörleri Konu anlatımı
6 Otel işletmelerinde kuruluş yeri ile ilgili maliyet hesaplamaları Konu anlatımı
7 Giderlerin saptanması Konu anlatımı
8 Ara sınav
9 Odaların sınıflandırılması Konu anlatımı
10 Organizasyon yapılırken göz önünde bulundurulması gereken unsurlar Konu anlatımı
11 Organizasyonun faydaları Konu anlatımı
12 Otel organizasyon biçiminin seçilmesi Konu anlatımı
13 Otel organizasyon tipleri Konu anlatımı
14 Otellerde temel bölümler Konu anlatımı
15 Finansmanın tanımı, varlıkların sağlanması, fonların sağlanması Konu anlatımı
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Ders kitabı, yardımcı kitap ve diğer kaynaklar

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Otel işletmelerini sınıflandırılması 7 1͵2
2 Otel işletmelerinin kuruluş yeri 7 1͵2
3 Otel işletmelerinde uygun fiyat 5͵7 1͵2
4 Otel işletmelerinin organizasyon yapısı 7 1͵2
5 Otel işletmelerinde finansman 7 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 3 42
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 1 15 15
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 10 10
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 14 14
15 Son Sınav 1 1 1
125