Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
TOT 106 Bahar 3 3 4 5
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör.. İbrahim ÇAKAN
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Bu ders ile öğrencilere uluslararası servis metodlarını uygulamak, kahvaltı servisi, sosların hazırlanması, yemek gruplartının servisini yaptırmak, VİP konuklarla ilgilenme yeterliliği kazanmaktır.
İçeriği Uluslararası servisleri öğrenmek, kahvaltı ve diğer öğün yemeklerinin servisini yapmak, sosların tanımlanması ve servisi, VİP konuklarla iletişim ve ilgilenmeyi öğrenmek.

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Uluslararası servis metotlarını uygulamak
2 Kahvaltı servisi yapmak ve yaptırmak
3 Sosları servise hazırlamak
4 yemek gruplarının servisini yapmak
5 Vip konuklarla ilgilenmek

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Kahvaltı servis çeşitlerini, Restoranda uygulanacak servis metodlarını belirlemek ve uygulamak Konu anlatımı
2 Bardaki servis metotlarını belirlemek/uygulamak, Konu anlatımı
3 Ziyafet servis şekil ve uygulamalarını tanımak Konu anlatımı
4 Kahvaltı kuverini ve büfesini hazırlamak Konu anlatımı
5 Kahvaltı çeşitlerinin servisini yapmak/ servis sonu eylemleri anlamak Konu anlatımı
6 Sos servisini yapmak, takip etmek. Konu anlatımı
7 Sos araç gereçlerini tanımak, özelliklerine göre sos hazırlamak Konu anlatımı
8 Ara sınav
9 Soğuk başlangıçların servisini yapmak Konu anlatımı
10 Sıcak başlangıçların servisini yapmak Konu anlatımı
11 Hamur işlerinin servisini yapmak Konu anlatımı
12 Salataların servisini yapmak Konu anlatımı
13 Ana yemeklerin servisini yapmak. Tatlı/meyvelerin servisini yapmak Konu anlatımı
14 Peynir servisni yapmak Konu anlatımı
15 Personelin bilgilendirilmesi, müşteri memnuniyetikonuğun karşılanma ve uğurlanması Konu anlatımı
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Ders kitabı, yardımcı kitaplar ve diğer kaynaklar

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Uluslararası servis metotlarını uygulamak 1͵2͵3͵4͵7 1͵2
2 Kahvaltı servisi yapmak ve yaptırmak 1͵2͵5 1͵2
3 Sosları servise hazırlamak 1͵2͵5 1͵2
4 yemek gruplarının servisini yapmak 1͵2͵5 1͵2
5 Vip konuklarla ilgilenmek 1͵3͵7 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 6 84
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 1 2 2
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 1 3 3
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 1 1
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 5 5
15 Son Sınav 1 1 1
125