Ders Bilgileri
YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
TOT 106 | Bahar | 3 | 3 | 4 | 5 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr. Gör.. İbrahim ÇAKAN |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Bu ders ile öğrencilere uluslararası servis metodlarını uygulamak, kahvaltı servisi, sosların hazırlanması, yemek gruplartının servisini yaptırmak, VİP konuklarla ilgilenme yeterliliği kazanmaktır. |
İçeriği | Uluslararası servisleri öğrenmek, kahvaltı ve diğer öğün yemeklerinin servisini yapmak, sosların tanımlanması ve servisi, VİP konuklarla iletişim ve ilgilenmeyi öğrenmek. |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Uluslararası servis metotlarını uygulamak |
2 | Kahvaltı servisi yapmak ve yaptırmak |
3 | Sosları servise hazırlamak |
4 | yemek gruplarının servisini yapmak |
5 | Vip konuklarla ilgilenmek |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Kahvaltı servis çeşitlerini, Restoranda uygulanacak servis metodlarını belirlemek ve uygulamak | Konu anlatımı |
2 | Bardaki servis metotlarını belirlemek/uygulamak, | Konu anlatımı |
3 | Ziyafet servis şekil ve uygulamalarını tanımak | Konu anlatımı |
4 | Kahvaltı kuverini ve büfesini hazırlamak | Konu anlatımı |
5 | Kahvaltı çeşitlerinin servisini yapmak/ servis sonu eylemleri anlamak | Konu anlatımı |
6 | Sos servisini yapmak, takip etmek. | Konu anlatımı |
7 | Sos araç gereçlerini tanımak, özelliklerine göre sos hazırlamak | Konu anlatımı |
8 | Ara sınav | |
9 | Soğuk başlangıçların servisini yapmak | Konu anlatımı |
10 | Sıcak başlangıçların servisini yapmak | Konu anlatımı |
11 | Hamur işlerinin servisini yapmak | Konu anlatımı |
12 | Salataların servisini yapmak | Konu anlatımı |
13 | Ana yemeklerin servisini yapmak. Tatlı/meyvelerin servisini yapmak | Konu anlatımı |
14 | Peynir servisni yapmak | Konu anlatımı |
15 | Personelin bilgilendirilmesi, müşteri memnuniyetikonuğun karşılanma ve uğurlanması | Konu anlatımı |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Ders kitabı, yardımcı kitaplar ve diğer kaynaklar |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Uluslararası servis metotlarını uygulamak | 1͵2͵3͵4͵7 | 1͵2 |
2 | Kahvaltı servisi yapmak ve yaptırmak | 1͵2͵5 | 1͵2 |
3 | Sosları servise hazırlamak | 1͵2͵5 | 1͵2 |
4 | yemek gruplarının servisini yapmak | 1͵2͵5 | 1͵2 |
5 | Vip konuklarla ilgilenmek | 1͵3͵7 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 6 | 84 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 1 | 2 | 2 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 1 | 3 | 3 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 1 | 1 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 1 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 5 | 5 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
125 |