Ders Bilgileri
MENÜ PLANLAMA | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
TOT-209 | Güz | 3 | 0 | 3 | 6 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr. Gör. İBRAHİM ÇAKAN |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Öğrenci bu ders ile menü planlaması, menü maliyeti, ve menü kartı hesaplama yeterliliğini kazanabilecektir. |
İçeriği | Menü planlaması, menü besin dengesi, menü malitini menü kartlarının hazırlanmasının öğrenilmesidir. |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Menü planlamak |
2 | Menü besin içeriğini düzenlemek |
3 | Menü maliyetini hesaplamak |
4 | Menü kartı hazırlamak |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Menü ön hazırlık çalışmaları | Konu anlatımı |
2 | Yemek reçetelerinin oluşturlması | Konu anlatımı |
3 | İçecek menülerini oluşturmak | Konu anlatımı |
4 | İçecek menüleri oluşturmak | Konu anlatımı |
5 | Özel menüler oluşturmak | Konu anlatımı |
6 | Menü besin dengesini gözetmek | Konu anlatımı |
7 | Yiyecek içecek satınalımına ilişkin özellikler | Konu anlatımı |
8 | Ara sınav | |
9 | Porsiyon maliyetini hesaplamak | Konu anlatımı |
11 | Satış fiyatını oluşturmak | Konu anlatımı |
12 | Ön hazırlıkları yapmak | Konu anlatımı |
10 | Porsiyon maliyetini hesaplamak | Konu anlatımı |
13 | Menü kartlarını hazırlamak | Konu anlatımı |
14 | Menü analizi yapmak | Konu anlatımı |
15 | Menü analizi yapmak | Konu anlatımı |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Ders kitabi, yardımcı kitaplar ve diğer kaynaklar |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Menü planlamak | 1͵2͵3͵5͵6 | 1͵2 |
2 | Menü besin içeriğini düzenlemek | 1͵2͵5 | 1͵2 |
3 | Menü maliyetini hesaplamak | 1͵2͵3͵5͵7 | 1͵2 |
4 | Menü kartı hazırlamak | 1͵3͵7 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 3 | 42 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 7 | 98 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 1 | 2 | 2 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 1 | 2 | 2 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 1 | 2 | 2 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 1 | 1 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 1 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 1 | 1 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
150 |