Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

MENÜ PLANLAMA
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
TOT-209 Güz 3 0 3 6
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör. İBRAHİM ÇAKAN
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Öğrenci bu ders ile menü planlaması, menü maliyeti, ve menü kartı hesaplama yeterliliğini kazanabilecektir.
İçeriği Menü planlaması, menü besin dengesi, menü malitini menü kartlarının hazırlanmasının öğrenilmesidir.

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Menü planlamak
2 Menü besin içeriğini düzenlemek
3 Menü maliyetini hesaplamak
4 Menü kartı hazırlamak

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Menü ön hazırlık çalışmaları Konu anlatımı
2 Yemek reçetelerinin oluşturlması Konu anlatımı
3 İçecek menülerini oluşturmak Konu anlatımı
4 İçecek menüleri oluşturmak Konu anlatımı
5 Özel menüler oluşturmak Konu anlatımı
6 Menü besin dengesini gözetmek Konu anlatımı
7 Yiyecek içecek satınalımına ilişkin özellikler Konu anlatımı
8 Ara sınav
9 Porsiyon maliyetini hesaplamak Konu anlatımı
11 Satış fiyatını oluşturmak Konu anlatımı
12 Ön hazırlıkları yapmak Konu anlatımı
10 Porsiyon maliyetini hesaplamak Konu anlatımı
13 Menü kartlarını hazırlamak Konu anlatımı
14 Menü analizi yapmak Konu anlatımı
15 Menü analizi yapmak Konu anlatımı
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Ders kitabi, yardımcı kitaplar ve diğer kaynaklar

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Menü planlamak 1͵2͵3͵5͵6 1͵2
2 Menü besin içeriğini düzenlemek 1͵2͵5 1͵2
3 Menü maliyetini hesaplamak 1͵2͵3͵5͵7 1͵2
4 Menü kartı hazırlamak 1͵3͵7 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 3 42
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 7 98
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 1 2 2
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 1 2 2
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 1 2 2
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 1 1
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 1 1
15 Son Sınav 1 1 1
150