Program Bilgileri
Program Öğretim Amaçları
- Aşçılık programı öğrencileri disiplinler arası projelerde ekip veya bireysel çalışmalarında karşılaşacağı sorunlar karşısında yaratıcı ve yenilikçi çözümler üretebilir.
- Aşçılık programı öğrencileri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli gelişim odaklı ilerler. Etik değerlere sahip, duyarlı, adil ve sorumluluk sahibi bireyler olarak topluma katkı sağlar.
- Ön lisans düzeyinde aşçılık eğitimi alarak mezun olan genç bireyler “Aşçı” unvanını kazanarak; kamu kurumlarında, turistik belgeli işletmelerde, restoranlarda, yemek fabrikalarında , uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında, araştırma şefi (test aşçısı), mutfak bilimcisi, yiyecek içecek müdürü, yemek tedariki yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb. kadrolarda çalışabilirler.
- Programı başarılı bir şekilde tamamlayıp mezun olan öğrencilerimiz ÖSYM tarafından her yıl yapılan “Dikey Geçiş Sınavı” ile ilgili bölümlerin 4 yıllık fakültelerine geçiş yaparak eğitimlerini sürdürebilirler
Program hakkında daha detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.