Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

GIDA TEKNOLOJİSİ SANAYİ UYGULAMALARI III
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GMÜ426 Bahar 3 4 5 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Prof. Dr. T. Koray PALAZOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Sedat SAYAR, Yrd. Doç. Dr. Salih AKSAY, Yrd. Doç. Dr. Aylin ALTAN
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Hammadde kabulden son ürün sevkiyatına kadar olan tüm teknolojik, yönetimsel vb. süreçlerin bir bütün olarak anlaşılması
İçeriği Meyve-sebze sektörü ile ilgili bilgi kazanımı ve sanayi uygulaması

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
3 Kalite sağlama kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme
2 Üretim süreci kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme
1 Hammade kalite kontrol kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme
4 İşletme ortamında bireysel ilişki kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme
5 Yardımcı tesis kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme
6 Yönetim ve organizasyon kavramlarını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Hammadde kabul Anlatım, tartışma, uygulama
2 Hammadde kabul ve kalite kontrol Anlatım, tartışma, uygulama
3 Üretim Anlatım, tartışma, uygulama
4 Üretim ve üretim araçları Anlatım, tartışma, uygulama
5 Üretim ve proses kontrol Anlatım, tartışma, uygulama
6 Kalite sağlama Anlatım, tartışma, uygulama
7 Kalite sağlama ve kontrol Anlatım, tartışma, uygulama
8 1. Ara sınav
9 Yardımcı tesisler Anlatım, tartışma, uygulama
10 Yardımcı tesisler Anlatım, tartışma, uygulama
11 Yardımcı tesisler Anlatım, tartışma, uygulama
12 Yönetim ve organizasyon Anlatım, tartışma, uygulama
13 Yönetim ve organizasyon Anlatım, tartışma, uygulama
14 Yönetim ve organizasyon Anlatım, tartışma, uygulama
15 Dersin özeti ve değerlendirmesi Anlatım, tartışma, uygulama
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Acar.J., Cemeroğlu.B. 1998. Meyve ve Sebze Teknolojisi. Cilt II. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları. Yayın No: 43. Ankara.
2 Cemeroğlu. B., Karadeniz.F. 2001. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:25. Ankara.

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.2 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav
3 0.2 3 1. Ödev

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
3 Kalite sağlama kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme 3͵4͵5͵6 1͵2͵3
2 Üretim süreci kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme 3͵4͵5͵6 1͵2͵3
1 Hammade kalite kontrol kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme 3͵4͵5͵6 1͵2͵3
4 İşletme ortamında bireysel ilişki kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme 3͵4͵5͵6 1͵2͵3
5 Yardımcı tesis kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme 3͵4͵5͵6 1͵2͵3
6 Yönetim ve organizasyon kavramlarını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme 3͵4͵5͵6 1͵2͵3

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 7 98
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 0 0
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 14 1 14
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 7 7
7 Ara Sınav 1 2 2
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 1 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 2 2
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 1 1
15 Son Sınav 1 1 1
125