Ders Bilgileri
GIDA TEKNOLOJİSİ SANAYİ UYGULAMALARI IV | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GMÜ428 | Bahar | 0 | 4 | 2 | 4 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | |
Dili | tr |
Türü | Seçmeli |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Bir gıda üretim işletmesinde hammadde kabulden son ürün sevkiyatına kadar olan tüm teknolojik süreçlerin bir bütün olarak anlaşılması |
İçeriği | Bir gıda üretim işetmesinde sanayi uygulaması |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Hammade kalite kontrol kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme |
2 | Üretim süreci kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme |
3 | Kalite sağlama kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme |
4 | Yardımcı tesis kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Hammadde kabul | Uygulama |
2 | Hammadde kabul | Uygulama |
3 | Hammadde kabul | Uygulama |
4 | Üretim | Uygulama |
5 | Üretim | Uygulama |
6 | Üretim | Uygulama |
7 | Üretim | Uygulama |
8 | 1. Ara sınav | Tartışma |
9 | Kalite sağlama | Uygulama |
10 | Kalite sağlama | Uygulama |
11 | Kalite sağlama | Uygulama |
12 | Yardımcı tesisler | Uygulama |
13 | Yardımcı tesisler | Uygulama |
14 | Dersin değerlendirmesi | Anket |
15 | ||
16 | Son Sınav | Yazılı sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Campbell-Platt, G. 2009. Food Science and Technology. Chips Books. Weimar, TX. | ||
2 | Potter, N. N., Hotchkiss, J.H. 1999. Food Science. 5th ed. Springer. New York. |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Hammade kalite kontrol kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme | 5͵6͵10 | 1͵2͵3 |
2 | Üretim süreci kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme | 5͵10 | 1͵2͵3 |
3 | Kalite sağlama kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme | 5͵6͵10 | 1͵2 |
4 | Yardımcı tesis kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme | 5͵6͵10 | 2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 4 | 56 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 14 | 2 | 28 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 7 | 7 |
7 | Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 2 | 2 |
15 | Son Sınav | 1 | 2 | 2 |
125 |