Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

GIDA TEKNOLOJİSİ SANAYİ UYGULAMALARI IV
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GMÜ428 Bahar 0 4 2 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları )
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Bir gıda üretim işletmesinde hammadde kabulden son ürün sevkiyatına kadar olan tüm teknolojik süreçlerin bir bütün olarak anlaşılması
İçeriği Bir gıda üretim işetmesinde sanayi uygulaması

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Hammade kalite kontrol kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme
2 Üretim süreci kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme
3 Kalite sağlama kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme
4 Yardımcı tesis kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Hammadde kabul Uygulama
2 Hammadde kabul Uygulama
3 Hammadde kabul Uygulama
4 Üretim Uygulama
5 Üretim Uygulama
6 Üretim Uygulama
7 Üretim Uygulama
8 1. Ara sınav Tartışma
9 Kalite sağlama Uygulama
10 Kalite sağlama Uygulama
11 Kalite sağlama Uygulama
12 Yardımcı tesisler Uygulama
13 Yardımcı tesisler Uygulama
14 Dersin değerlendirmesi Anket
15
16 Son Sınav Yazılı sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Campbell-Platt, G. 2009. Food Science and Technology. Chips Books. Weimar, TX.
2 Potter, N. N., Hotchkiss, J.H. 1999. Food Science. 5th ed. Springer. New York.

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Hammade kalite kontrol kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme 5͵6͵10 1͵2͵3
2 Üretim süreci kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme 5͵10 1͵2͵3
3 Kalite sağlama kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme 5͵6͵10 1͵2
4 Yardımcı tesis kavramını kuramsal ve uygulama temelinde kavrayabilme 5͵6͵10 2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 4 56
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 14 2 28
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 7 7
7 Ara Sınav 1 2 2
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 0 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 2 2
15 Son Sınav 1 2 2
125