Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

MEZUNİYET TEZİ I
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GMÜ407 Güz 0 2 1 5
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları )
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Öğrencinin eğitimi sırasında elde etmiş olduğu kazanımları kullanarak gıda mühendisliği alanı ile ilgili spesifik bir konuyu ele alıp bununla ilgili literatür toplama veya deneysel çalışmalar yoluyla elde ettiği bilgileri yorumlayıp belli bir formata göre yazıp ve sunması amaçlanmaktadır.
İçeriği Çalışılacak konunun belirlenmesi; literatür tarama; deney tasarımının yapılması; veri toplama; verilerin değerlendirilmesi, tezin yazımı, tezin sunumu

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Gıda Mühendisliği ile ilgili bir konuda literatür verisi toplayabilme
2 Literatür verilerini değerlendirebilme ve raporlayabilme
3 Takım çalışması yapabilme
4 Bir konu hakkında sözlü sunum yapabilme

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Dersin tanıtımı ve konu seçimi Sunum, anlatım, tartışma
2 Bilimsel kaynaklara erişim olanaklarının tanıtımı Sunum, anlatım, tartışma
3 Bilimsel kaynaklara erişim olanaklarının tanıtımı Sunum, anlatım, tartışma
4 Konu ile ilgili literatür taraması Anlatım, tartışma, yayın tarama
5 Konu ile ilgili literatür taraması Anlatım, tartışma, yayın tarama
6 Konu ile ilgili literatür taraması Anlatım, tartışma, yayın tarama
7 Konu ile ilgili literatür taraması Anlatım, tartışma, yayın tarama
8 Konu ile ilgili literatür taraması Anlatım, tartışma, yayın tarama
9 Konu ile ilgili literatür taraması Anlatım, tartışma, yayın tarama
10 Konu ile ilgili literatür taraması Anlatım, tartışma, yayın tarama
11 Konu ile ilgili literatür taraması Anlatım, tartışma, yayın tarama
12 Konu ile ilgili toplanan literatür bilgilerinin değerlendirilmesi Sunum, anlatım, tartışma
13 Konu ile ilgili toplanan literatür bilgilerinin değerlendirilmesi Sunum, anlatım, tartışma
14 Konu ile ilgili toplanan literatür bilgilerininsunumu Sunum
15 Konu ile ilgili toplanan literatür bilgilerinin sunumu Sunum
16 Son Sınav Sözlü sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Day, R. A. 2000. Bilimsel Bir Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır. Çeviren Gülay Aşkar Altay, TÜBİTAK Yayınları, http://journals.tubitak.gov.tr/kitap/maknasyaz/maknasyaz.pdf
2 Anon. 2011. Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kuralları, http://www.mersin.edu.tr/fakultesub.php?id= 20&tip=3&sid=243

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 5 Son Sınav
2 0.4 16 1. Tez Ara Raporu
3 0.2 12 Seminer

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Gıda Mühendisliği ile ilgili bir konuda literatür verisi toplayabilme 1͵3͵5 1͵2͵3
2 Literatür verilerini değerlendirebilme ve raporlayabilme 1͵3͵5͵7͵10 1͵2͵3
3 Takım çalışması yapabilme 6 1͵2͵3
4 Bir konu hakkında sözlü sunum yapabilme 7͵8 1͵2͵3

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 2 28
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 4 56
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 0 0
7 Ara Sınav 1 0 0
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 14 1 14
12 Son Proje 1 13 13
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 8 8
15 Son Sınav 1 1 1
120