Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

NUTRITION
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GMÜ362 Bahar 3 0 3 5
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Doç. Dr. Sedat SAYAR
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Beslenmenin temel ilkelerinin ve başlıca besin ögelerinin verilmesi, beslenme ve sağlık arasındaki ilişkinin irdelenmesi, beslenme alanındaki yeni gelişmelerin verilmesi
İçeriği Beslenmenin temel ilkeleri, beslenme ve sağlık, sağlıklı beslenme piramidi, besin ögelerinin insan sağlığı açısından rolü, gıda kontaminantları, beslenmede yeni eğilimler

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 An understanding of the basic principles of nutrition
2 An understanding of the food guide pyramid and the exchange system
3 An understanding of the relationship between nutrition and health
4 An ability to determine daily energy requirements and plan an appropriate diet
5 A basic knowledge of the new trends in nutrition
6 An ability to prepare an informative presentation
7 An ability to communicate through oral presentation and interaction with an audience

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Introduction Presentation, discussion
2 Nutrition and health, food guide pyramid Presentation, discussion
3 Saturated, unsaturated and trans fatty acids Presentation, discussion
4 Glycemic index, glycemic load, diabetes, obesity Presentation, discussion
5 Pre- and pro-biotics, dietary fibers Presentation, discussion
6 Lactose intolerance, celiac disease Presentation, discussion
7 Recommended Dietary Allowances (RDA's) Presentation, discussion
8 Midterm exam Written exam
9 Food contaminants Presentation, discussion
10 Thermal contaminants Presentation, discussion
11 Artificial and natural sweeteners Presentation, discussion
12 New trends in nutrition Presentation, discussion
13 Project presentations Presentation, discussion
14 Project presentations Presentation, discussion
15 Course evaluation Survey
16 Son Sınav Written exam

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Ensminger, Audrey H. ; M.E. Ensminger. 1986 Food for health: a nutrition encylopedia. Pegus Press, California.

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.25 1 1. Ara Sınav
2 0.5 5 Son Sınav
3 0.25 12 Seminer

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 An understanding of the basic principles of nutrition 9͵11 1͵2
2 An understanding of the food guide pyramid and the exchange system 9͵11 1͵2
3 An understanding of the relationship between nutrition and health 9͵11 1͵2
4 An ability to determine daily energy requirements and plan an appropriate diet 9͵11 1͵2
5 A basic knowledge of the new trends in nutrition 9͵11 1͵2
6 An ability to prepare an informative presentation 7͵8͵9͵11 3
7 An ability to communicate through oral presentation and interaction with an audience 7͵8͵9͵11 3

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 3 42
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 1 10 10
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 5 5
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 0 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 3 3
15 Son Sınav 1 2 2
105