Ders Bilgileri
NUTRITION | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GMÜ362 | Bahar | 3 | 0 | 3 | 5 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | |
Dili | tr |
Türü | Seçmeli |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Doç. Dr. Sedat SAYAR |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Beslenmenin temel ilkelerinin ve başlıca besin ögelerinin verilmesi, beslenme ve sağlık arasındaki ilişkinin irdelenmesi, beslenme alanındaki yeni gelişmelerin verilmesi |
İçeriği | Beslenmenin temel ilkeleri, beslenme ve sağlık, sağlıklı beslenme piramidi, besin ögelerinin insan sağlığı açısından rolü, gıda kontaminantları, beslenmede yeni eğilimler |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | An understanding of the basic principles of nutrition |
2 | An understanding of the food guide pyramid and the exchange system |
3 | An understanding of the relationship between nutrition and health |
4 | An ability to determine daily energy requirements and plan an appropriate diet |
5 | A basic knowledge of the new trends in nutrition |
6 | An ability to prepare an informative presentation |
7 | An ability to communicate through oral presentation and interaction with an audience |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Introduction | Presentation, discussion |
2 | Nutrition and health, food guide pyramid | Presentation, discussion |
3 | Saturated, unsaturated and trans fatty acids | Presentation, discussion |
4 | Glycemic index, glycemic load, diabetes, obesity | Presentation, discussion |
5 | Pre- and pro-biotics, dietary fibers | Presentation, discussion |
6 | Lactose intolerance, celiac disease | Presentation, discussion |
7 | Recommended Dietary Allowances (RDA's) | Presentation, discussion |
8 | Midterm exam | Written exam |
9 | Food contaminants | Presentation, discussion |
10 | Thermal contaminants | Presentation, discussion |
11 | Artificial and natural sweeteners | Presentation, discussion |
12 | New trends in nutrition | Presentation, discussion |
13 | Project presentations | Presentation, discussion |
14 | Project presentations | Presentation, discussion |
15 | Course evaluation | Survey |
16 | Son Sınav | Written exam |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Ensminger, Audrey H. ; M.E. Ensminger. 1986 Food for health: a nutrition encylopedia. Pegus Press, California. |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.25 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.5 | 5 | Son Sınav |
3 | 0.25 | 12 | Seminer |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | An understanding of the basic principles of nutrition | 9͵11 | 1͵2 |
2 | An understanding of the food guide pyramid and the exchange system | 9͵11 | 1͵2 |
3 | An understanding of the relationship between nutrition and health | 9͵11 | 1͵2 |
4 | An ability to determine daily energy requirements and plan an appropriate diet | 9͵11 | 1͵2 |
5 | A basic knowledge of the new trends in nutrition | 9͵11 | 1͵2 |
6 | An ability to prepare an informative presentation | 7͵8͵9͵11 | 3 |
7 | An ability to communicate through oral presentation and interaction with an audience | 7͵8͵9͵11 | 3 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 3 | 42 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 3 | 42 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 1 | 10 | 10 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 5 | 5 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 3 | 3 |
15 | Son Sınav | 1 | 2 | 2 |
105 |