Ders Bilgileri
MEZUNİYET TEZİ II | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GMÜ408 | Bahar | 0 | 2 | 1 | 4 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Öğrencinin eğitimi sırasında elde etmiş olduğu kazanımları kullanarak gıda mühendisliği alanı ile ilgili spesifik bir konuyu ele alıp bununla ilgili literatür toplama veya deneysel çalışmalar yoluyla elde ettiği bilgileri yorumlayıp belli bir formata göre yazıp ve sunması amaçlanmaktadır. |
İçeriği | Çalışılacak konunun belirlenmesi; literatür tarama; deney tasarımının yapılması; veri toplama; verilerin değerlendirilmesi, tezin yazımı, tezin sunumu |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Gıda Mühendisliği ile ilgili bir konuda literatür verisi toplayabilme |
2 | Literatür verilerini değerlendirebilme ve raporlayabilme |
3 | Takım çalışması yapabilme |
4 | Bir konu hakkında sözlü sunum yapabilme |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | GMÜ407 Mezuniyet Tezi I kapsamında elde edilen verilen değerlendirilmesi | Sunum, tartışma |
2 | GMÜ407 Mezuniyet Tezi I kapsamında elde edilen verilen değerlendirilmesi | Sunum, tartışma |
3 | Mezuniyet tezi yazım kuralları | Sunum, tartışma |
4 | Tezin yazımı | Tartışma |
5 | Tezin yazımı | Tartışma |
6 | Tezin yazımı | Tartışma |
7 | Tezin yazımı | Tartışma |
8 | Tezin yazımı | Tartışma |
9 | Tezin yazımı | Tartışma |
10 | Tezin yazımı | Tartışma |
11 | Tezin danışman tarafından ön-kontrolü | Tartışma |
12 | Tezin danışman tarafından ön-kontrolü | Tartışma |
13 | Tezin sunumu | Sunum |
14 | Tezin sunumu | Sunum |
15 | Dersin değerlendirilmesi | Anket |
16 | Son Sınav | Sözlü sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Day, R. A. 2000. Bilimsel Bir Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır. Çeviren Gülay Aşkar Altay, TÜBİTAK Yayınları, http://journals.tubitak.gov.tr/kitap/maknasyaz/maknasyaz.pdf | ||
2 | Anon. 2011. Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kuralları, http://www.mersin.edu.tr/fakultesub.php?id= 20&tip=3&sid=2432 |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.2 | 16 | 1. Tez Ara Raporu |
2 | 0.5 | 18 | Tez Savunması |
3 | 0.3 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Gıda Mühendisliği ile ilgili bir konuda literatür verisi toplayabilme | 2͵3͵4͵5͵6͵7͵8 | 1͵2͵3 |
2 | Literatür verilerini değerlendirebilme ve raporlayabilme | 2͵3͵4͵5͵6͵7͵8 | 1͵2͵3 |
3 | Takım çalışması yapabilme | 6 | 1͵2 |
4 | Bir konu hakkında sözlü sunum yapabilme | 7 | 2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 3 | 42 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 1 | 4 | 4 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 8 | 1 | 8 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 0 | 0 | 0 |
7 | Ara Sınav | 0 | 0 | 0 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 14 | 2 | 28 |
12 | Son Proje | 1 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 8 | 8 |
15 | Son Sınav | 1 | 2 | 2 |
120 |