Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

MEZUNİYET TEZİ II
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GMÜ408 Bahar 0 2 1 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları )
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Öğrencinin eğitimi sırasında elde etmiş olduğu kazanımları kullanarak gıda mühendisliği alanı ile ilgili spesifik bir konuyu ele alıp bununla ilgili literatür toplama veya deneysel çalışmalar yoluyla elde ettiği bilgileri yorumlayıp belli bir formata göre yazıp ve sunması amaçlanmaktadır.
İçeriği Çalışılacak konunun belirlenmesi; literatür tarama; deney tasarımının yapılması; veri toplama; verilerin değerlendirilmesi, tezin yazımı, tezin sunumu

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Gıda Mühendisliği ile ilgili bir konuda literatür verisi toplayabilme
2 Literatür verilerini değerlendirebilme ve raporlayabilme
3 Takım çalışması yapabilme
4 Bir konu hakkında sözlü sunum yapabilme

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 GMÜ407 Mezuniyet Tezi I kapsamında elde edilen verilen değerlendirilmesi Sunum, tartışma
2 GMÜ407 Mezuniyet Tezi I kapsamında elde edilen verilen değerlendirilmesi Sunum, tartışma
3 Mezuniyet tezi yazım kuralları Sunum, tartışma
4 Tezin yazımı Tartışma
5 Tezin yazımı Tartışma
6 Tezin yazımı Tartışma
7 Tezin yazımı Tartışma
8 Tezin yazımı Tartışma
9 Tezin yazımı Tartışma
10 Tezin yazımı Tartışma
11 Tezin danışman tarafından ön-kontrolü Tartışma
12 Tezin danışman tarafından ön-kontrolü Tartışma
13 Tezin sunumu Sunum
14 Tezin sunumu Sunum
15 Dersin değerlendirilmesi Anket
16 Son Sınav Sözlü sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Day, R. A. 2000. Bilimsel Bir Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır. Çeviren Gülay Aşkar Altay, TÜBİTAK Yayınları, http://journals.tubitak.gov.tr/kitap/maknasyaz/maknasyaz.pdf
2 Anon. 2011. Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kuralları, http://www.mersin.edu.tr/fakultesub.php?id= 20&tip=3&sid=2432

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.2 16 1. Tez Ara Raporu
2 0.5 18 Tez Savunması
3 0.3 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Gıda Mühendisliği ile ilgili bir konuda literatür verisi toplayabilme 2͵3͵4͵5͵6͵7͵8 1͵2͵3
2 Literatür verilerini değerlendirebilme ve raporlayabilme 2͵3͵4͵5͵6͵7͵8 1͵2͵3
3 Takım çalışması yapabilme 6 1͵2
4 Bir konu hakkında sözlü sunum yapabilme 7 2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 2 28
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 1 4 4
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 8 1 8
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 0 0 0
7 Ara Sınav 0 0 0
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 14 2 28
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 8 8
15 Son Sınav 1 2 2
120