Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GDT 205 Güz 2 2 3 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Dr. Öğr. Üye Fatma SÖYLEMEZ
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak taze et ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, kesimhane yan ürünleri, kanatlı eti ürünleri, su ürünleri üretimi üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçeriği Taze et ürünleri üretimi, dondurulmuş et ürünleri, kesimhane yan ürünleri, kanatlı eti ürünleri, su ürünleri üretimi.

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Taze et ürünleri üretmek
2 Dondurulmuş et ürünlerini üretmek
3 Kesimhane yan ürünlerini üretmek
4 Kanatlı eti üretmek
5 Su ürünleri üretmek

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Taze Et Ürünleri Üretimi Anlatım, Uygulama
2 Taze Et Ürünleri Üretimi Anlatım, Uygulama
3 Taze Et Ürünleri Üretimi Anlatım, Uygulama
4 Taze Et Ürünleri Üretimi Anlatım, Uygulama
5 Dondurulmuş Et Ürünleri Anlatım, Uygulama
6 Dondurulmuş Et Ürünleri Anlatım, Uygulama
7 Dondurulmuş Et Ürünleri Anlatım, Uygulama
8 Ara sınav
9 Dondurulmuş Et Ürünleri Anlatım, Uygulama
10 Kesimhane Yan ürünleri Anlatım, Uygulama
11 Kesimhane Yan ürünleri Anlatım, Uygulama
12 Kanatlı Eti ürünleri Anlatım, Uygulama
13 Kanatlı Eti ürünleri Anlatım, Uygulama
14 Su ürünleri Üretimi Anlatım, Uygulama
15 Su ürünleri Üretimi Anlatım, Uygulama
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Ders kitapları ve diğer kaynaklar

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Taze et ürünleri üretmek 10 1͵2
2 Dondurulmuş et ürünlerini üretmek 10 1͵2
3 Kesimhane yan ürünlerini üretmek 10 1͵2
4 Kanatlı eti üretmek 10 1͵2
5 Su ürünleri üretmek 10 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 4 56
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 6 6
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 8 8
15 Son Sınav 1 1 1
100