Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GDT 211 Güz 2 2 3 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) YOK
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Doç.Dr. Sadin ÖZDEMİR
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar YOK
Staj Durumu Yok
Amacı Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçeriği Bal işlenmesini kontrol etmek, Pekmez Üretimini Kontrol Etmek, Çikolata Üretimini Kontrol Etmek, Lokum Üretimini Kontrol Etmek Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek, Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek, Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek, Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek, Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Bal işlenmesini kontrol etmek
2 Pekmez Üretimini Kontrol Etmek
3 Çikolata Üretimini Kontrol Etmek
4 Lokum Üretimini Kontrol Etmek
5 Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek
6 Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek
7 Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek,

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Bal işlenmesini kontrol etmek Anlatım, Uygulama
2 Bal işlenmesini kontrol etmek Anlatım, Uygulama
3 Pekmez Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
4 Pekmez Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
5 Çikolata Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
6 Çikolata Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
7 Lokum Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
8 Ara sınav
9 Lokum Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
10 Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
11 Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
12 Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
13 Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
14 Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
15 Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek Anlatım, Uygulama
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Ders kitapları ve diğer kaynaklar

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Bal işlenmesini kontrol etmek 19 1͵2
2 Pekmez Üretimini Kontrol Etmek 19 1͵2
3 Çikolata Üretimini Kontrol Etmek 19 1͵2
4 Lokum Üretimini Kontrol Etmek 19 1͵2
5 Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek 19 1͵2
6 Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek 19 1͵2
7 Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek, 19 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 4 56
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 6 6
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 8 8
15 Son Sınav 1 1 1
100