Ders Bilgileri
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GDT 211 | Güz | 2 | 2 | 3 | 4 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | YOK |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Doç.Dr. Sadin ÖZDEMİR |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | YOK |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılması amaçlanmaktadır. |
İçeriği | Bal işlenmesini kontrol etmek, Pekmez Üretimini Kontrol Etmek, Çikolata Üretimini Kontrol Etmek, Lokum Üretimini Kontrol Etmek Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek, Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek, Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek, Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek, Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Bal işlenmesini kontrol etmek |
2 | Pekmez Üretimini Kontrol Etmek |
3 | Çikolata Üretimini Kontrol Etmek |
4 | Lokum Üretimini Kontrol Etmek |
5 | Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek |
6 | Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek |
7 | Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek, |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Bal işlenmesini kontrol etmek | Anlatım, Uygulama |
2 | Bal işlenmesini kontrol etmek | Anlatım, Uygulama |
3 | Pekmez Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
4 | Pekmez Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
5 | Çikolata Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
6 | Çikolata Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
7 | Lokum Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
8 | Ara sınav | |
9 | Lokum Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
10 | Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
11 | Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
12 | Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
13 | Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
14 | Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
15 | Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek | Anlatım, Uygulama |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Ders kitapları ve diğer kaynaklar |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Bal işlenmesini kontrol etmek | 19 | 1͵2 |
2 | Pekmez Üretimini Kontrol Etmek | 19 | 1͵2 |
3 | Çikolata Üretimini Kontrol Etmek | 19 | 1͵2 |
4 | Lokum Üretimini Kontrol Etmek | 19 | 1͵2 |
5 | Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek | 19 | 1͵2 |
6 | Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek | 19 | 1͵2 |
7 | Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek, | 19 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 4 | 56 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 6 | 6 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 1 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 8 | 8 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
100 |