Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GDT 206 Bahar 1 2 2 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Dr.Öğr.Üye.Fatma SÖYLEMEZ
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak ileri işlenmiş et ürünleri ve emülsiyon tipi et ürünleri üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçeriği Sosis, Salam, Pastırma, Sucuk ve İleri işlenmiş et ürünleri üretimleri

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Sosis üretimini tanımlayabilir
2 Salam üretimini tanımlayabilir
3 Sucuk, sucuk benzeri ürünler üretimini tanımlayabilir
4 Pastırma üretimini tanımlayabilir

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Emülsiyon Tipi Et Ürünleri Anlatım ve uygulama
2 Emülsiyon Tipi Et Ürünleri Anlatım ve uygulama
3 Emülsiyon Tipi Et Ürünleri Anlatım ve uygulama
4 Fermantasyon tipi Et ürünleri Anlatım ve uygulama
5 Fermantasyon tipi Et ürünleri Anlatım ve uygulama
6 Fermantasyon tipi Et ürünleri Anlatım ve uygulama
7 Pastırma üretimi Anlatım ve uygulama
8 Ara sınav
9 Pastırma üretimi Anlatım ve uygulama
10 Pastırma üretimi Anlatım ve uygulama
11 İleri işlenmiş et ürünleri üretimi Anlatım ve uygulama
12 İleri işlenmiş et ürünleri üretimi Anlatım ve uygulama
13 İleri işlenmiş et ürünleri üretimi Anlatım ve uygulama
14 İleri işlenmiş et ürünleri üretimi Anlatım ve uygulama
15 İleri işlenmiş et ürünleri üretimi Anlatım ve uygulama
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Ders kitapları ve diğer kaynaklar

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Sosis üretimini tanımlayabilir 10 1͵2
2 Salam üretimini tanımlayabilir 10 1͵2
3 Sucuk, sucuk benzeri ürünler üretimini tanımlayabilir 10 1͵2
4 Pastırma üretimini tanımlayabilir 10 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 3 42
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 6 6
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 8 8
15 Son Sınav 1 1 1
100