Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

TAHIL TEKNOLOJİSİ II
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GDT 204 Bahar 1 2 2 7
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Dr.Öğr.Üyesi Ayşin GÜZEL DEĞER
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak tahıl ürünleri üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
İçeriği Makarna üretimi: yoğurma, vakum uygulama, presleme, kalıplama ve kesme, kurutma, soğutma, silolama; bisküvi ve kraker üretimi: karışım hazırlama, yoğurma, şekil verme, pişirme; kek üretimi: bileşenlerin hazırlanması, karıştırma, şekil verme, pişirme, soğutma; kahvaltılık tahıl üretimi: hammaddenin öğütülmesi, pişirme, dinlendirme, ezme; baklagil üretimi: kabuk soyma, top ve yaprak tane ayırma, yağlama, ayıklama.

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Makarna Üretimini Kontrol Etmek
2 Bisküvi ve Kraker Üretimini Kontrol Etmek
3 Kek Üretimini Kontrol Etmek
4 Kahvaltılık Tahıl Üretimini Kontrol Etmek
5 Baklagil Üretimini Kontrol Etmek

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Makarna üretim teknolojisi Anlatım, Uygulama
2 Makarna üretim teknolojisi Anlatım, Uygulama
3 Bisküvi üretim teknolojisi Anlatım, Uygulama
4 Bisküvi üretim teknolojisi Anlatım, Uygulama
5 Gofret üretim teknolojisi Anlatım, Uygulama
6 Gofret üretim teknolojisi Anlatım, Uygulama
7 Kek üretim teknolojisi Anlatım, Uygulama
8 Ara sınav
9 Kek üretim teknolojisi Anlatım, Uygulama
10 Kahvaltılık tahıl ürünleri Anlatım, Uygulama
11 Kahvaltılık tahıl ürünleri Anlatım, Uygulama
12 Nişasta üretimi Anlatım, Uygulama
13 Nişasta üretimi Anlatım, Uygulama
14 Bakliyatlar Anlatım, Uygulama
15 Bakliyat üretim teknolojisi Anlatım, Uygulama
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Ders kitapları ve diğer kaynaklar
2 Tahıl Teknolojisi II ( Dr. Engin YARALI ) – Foodelphi.com

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Makarna Üretimini Kontrol Etmek 11 1͵2
2 Bisküvi ve Kraker Üretimini Kontrol Etmek 11 1͵2
3 Kek Üretimini Kontrol Etmek 11 1͵2
4 Kahvaltılık Tahıl Üretimini Kontrol Etmek 11 1͵2
5 Baklagil Üretimini Kontrol Etmek 11 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 3 42
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 6 84
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 10 10
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 10 10
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 12 12
15 Son Sınav 1 1 1
160