Ders Bilgileri
MESLEKİ YABANCI DİL | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GDT 116 | Bahar | 2 | 0 | 2 | 3 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Seçmeli |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Dr. Serpil YALIM KAYA |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Bu derste öğrenciye; temel mesleki kavram ve tanımları ile temel mesleki dil bilgisi yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmıştır. |
İçeriği | İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı, Genel dil bilgisi kuralları, Gıda sanayinde sıklıkla kullanılan terim, kelime ve kavramlar,Sayısal değer ve miktarlar,Gıda işleme ile ilgili makale okuma anlama |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Yabancı dilde yazılmış temel kavramları ve işlemleri tanımlayabilir. |
2 | Gıda sanayinde kullanılan alet ekipman ve makinaların ingilizcedeki karşılığını ifade edebilir. |
3 | Sayısal değerler, miktarlar ve işlemleri yabancı dilde açıklayabilir ifade edebilir. |
4 | Mesleği ile ilgili alet ve ekipmanların kullanım klavuzlarını açıklayabilir |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı | Anlatım |
2 | Genel dil bilgisi kuralları, | Anlatım |
3 | Gıda sanayinde sıklıkla kullanılan terim, kelime ve kavramlar, | Anlatım |
4 | Sayısal değer ve miktarlar, | Anlatım |
5 | Gıda işleme ile ilgili makale okuma anlama | Tartışma |
6 | Gıda işleme ile ilgili makale okuma anlama | Tartışma |
7 | Gıda muhafaza teknikleri ile ilgili makale okuma anlama | Tartışma |
8 | Ara sınav | |
9 | Gıda muhafaza teknikleri ile ilgili makale okuma anlama | Tartışma |
10 | Gıda sanayinde kullanılan cihazların kullanım kılavuzlarını okuma anlama | Anlatım, tartışma |
11 | Gıda sanayi ile ilgili güncel makale ve yazıları okuma anlama | Tartışma |
12 | Gıda sanayi ile ilgili güncel makale ve yazıları okuma anlama | Tartışma |
13 | Proje sunumları | Tartışma |
14 | Proje sunumları | Tartışma |
15 | Proje sunumları | Tartışma |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Gıda bilimive gıda işleme ile ilgili çeştli makaleler |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.2 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
3 | 0.2 | 10 | Son Proje |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Yabancı dilde yazılmış temel kavramları ve işlemleri tanımlayabilir. | 22 | 1͵2͵3 |
2 | Gıda sanayinde kullanılan alet ekipman ve makinaların ingilizcedeki karşılığını ifade edebilir. | 22 | 1͵2͵3 |
3 | Sayısal değerler, miktarlar ve işlemleri yabancı dilde açıklayabilir ifade edebilir. | 22 | 1͵2 |
4 | Mesleği ile ilgili alet ve ekipmanların kullanım klavuzlarını açıklayabilir | 22 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 3 | 3 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 1 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 1 | 10 | 10 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 4 | 4 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
75 |