Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

MESLEKİ YABANCI DİL
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GDT 116 Bahar 2 0 2 3
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Dr. Serpil YALIM KAYA
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Bu derste öğrenciye; temel mesleki kavram ve tanımları ile temel mesleki dil bilgisi yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmıştır.
İçeriği İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı, Genel dil bilgisi kuralları, Gıda sanayinde sıklıkla kullanılan terim, kelime ve kavramlar,Sayısal değer ve miktarlar,Gıda işleme ile ilgili makale okuma anlama

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Yabancı dilde yazılmış temel kavramları ve işlemleri tanımlayabilir.
2 Gıda sanayinde kullanılan alet ekipman ve makinaların ingilizcedeki karşılığını ifade edebilir.
3 Sayısal değerler, miktarlar ve işlemleri yabancı dilde açıklayabilir ifade edebilir.
4 Mesleği ile ilgili alet ve ekipmanların kullanım klavuzlarını açıklayabilir

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı Anlatım
2 Genel dil bilgisi kuralları, Anlatım
3 Gıda sanayinde sıklıkla kullanılan terim, kelime ve kavramlar, Anlatım
4 Sayısal değer ve miktarlar, Anlatım
5 Gıda işleme ile ilgili makale okuma anlama Tartışma
6 Gıda işleme ile ilgili makale okuma anlama Tartışma
7 Gıda muhafaza teknikleri ile ilgili makale okuma anlama Tartışma
8 Ara sınav
9 Gıda muhafaza teknikleri ile ilgili makale okuma anlama Tartışma
10 Gıda sanayinde kullanılan cihazların kullanım kılavuzlarını okuma anlama Anlatım, tartışma
11 Gıda sanayi ile ilgili güncel makale ve yazıları okuma anlama Tartışma
12 Gıda sanayi ile ilgili güncel makale ve yazıları okuma anlama Tartışma
13 Proje sunumları Tartışma
14 Proje sunumları Tartışma
15 Proje sunumları Tartışma
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Gıda bilimive gıda işleme ile ilgili çeştli makaleler

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.2 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav
3 0.2 10 Son Proje

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Yabancı dilde yazılmış temel kavramları ve işlemleri tanımlayabilir. 22 1͵2͵3
2 Gıda sanayinde kullanılan alet ekipman ve makinaların ingilizcedeki karşılığını ifade edebilir. 22 1͵2͵3
3 Sayısal değerler, miktarlar ve işlemleri yabancı dilde açıklayabilir ifade edebilir. 22 1͵2
4 Mesleği ile ilgili alet ve ekipmanların kullanım klavuzlarını açıklayabilir 22 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 2 28
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 3 3
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 1 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 10 10
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 4 4
15 Son Sınav 1 1 1
75