Ders Bilgileri
ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GDT 210 | Bahar | 2 | 0 | 2 | 4 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | yok |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Dr.Öğr.Üye.Elif Ayşe ERDOĞAN ELİUZ |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak alkollü ve alkolsüz içecekler üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
İçeriği | Bira, şarap, gazlı içecek |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Bira Üretimini Kontrol Etmek |
2 | Şarap Üretimini Kontrol Etmek |
3 | Gazlı İçecek Üretimini Kontrol Etmek |
4 | Şıra yapımını açıklar |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Şıra Eldesi | Anlatım, Uygulama |
2 | Şıra Eldesi | Anlatım, Uygulama |
3 | Kaynatma | Anlatım, Uygulama |
4 | Soğutma ve Dolum | Anlatım, Uygulama |
5 | Soğutma ve Dolum | Anlatım, Uygulama |
6 | Ön İşlemler | Anlatım, Uygulama |
7 | Presleme | Anlatım, Uygulama |
8 | ara sınav | |
9 | Fermantasyon | Anlatım, Uygulama |
10 | Fermantasyon | Anlatım, Uygulama |
11 | Dinlendirme ve Dolum | Anlatım, Uygulama |
12 | Dinlendirme ve Dolum | Anlatım, Uygulama |
13 | Karışım Hazırlama | Anlatım, Uygulama |
14 | Karışım Hazırlama | Anlatım, Uygulama |
15 | CO2 İlavesi | Anlatım, Uygulama |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Ders kitapları ve diğer kaynaklar |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Bira Üretimini Kontrol Etmek | 17 | 1͵2 |
2 | Şarap Üretimini Kontrol Etmek | 17 | 1͵2 |
3 | Gazlı İçecek Üretimini Kontrol Etmek | 17 | 1͵2 |
4 | Şıra yapımını açıklar | 17 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 4 | 56 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 6 | 6 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 1 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 8 | 8 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
100 |