Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GDT 210 Bahar 2 0 2 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) yok
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Dr.Öğr.Üye.Elif Ayşe ERDOĞAN ELİUZ
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar yok
Staj Durumu Yok
Amacı Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak alkollü ve alkolsüz içecekler üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçeriği Bira, şarap, gazlı içecek

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Bira Üretimini Kontrol Etmek
2 Şarap Üretimini Kontrol Etmek
3 Gazlı İçecek Üretimini Kontrol Etmek
4 Şıra yapımını açıklar

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Şıra Eldesi Anlatım, Uygulama
2 Şıra Eldesi Anlatım, Uygulama
3 Kaynatma Anlatım, Uygulama
4 Soğutma ve Dolum Anlatım, Uygulama
5 Soğutma ve Dolum Anlatım, Uygulama
6 Ön İşlemler Anlatım, Uygulama
7 Presleme Anlatım, Uygulama
8 ara sınav
9 Fermantasyon Anlatım, Uygulama
10 Fermantasyon Anlatım, Uygulama
11 Dinlendirme ve Dolum Anlatım, Uygulama
12 Dinlendirme ve Dolum Anlatım, Uygulama
13 Karışım Hazırlama Anlatım, Uygulama
14 Karışım Hazırlama Anlatım, Uygulama
15 CO2 İlavesi Anlatım, Uygulama
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Ders kitapları ve diğer kaynaklar

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Bira Üretimini Kontrol Etmek 17 1͵2
2 Şarap Üretimini Kontrol Etmek 17 1͵2
3 Gazlı İçecek Üretimini Kontrol Etmek 17 1͵2
4 Şıra yapımını açıklar 17 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 2 28
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 4 56
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 6 6
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 8 8
15 Son Sınav 1 1 1
100