Ders Bilgileri
ŞARAP BİLİMİ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GST421 | Güz | 2 | 0 | 2 | 2 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Seçmeli |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Yrd. Doç. Dr. Gürkan AKDAĞ |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Şarap üretim tüketimi ile ilgili tüm sürecin öğrenilmesi |
İçeriği | Dünyadaki önemli şarap üretim bölgeleri ve yöresel üretim bölgelerinin tanıtılması, Bağcılık ve üzümlerin tanıtılması, şarap üretimi ile ilgili temel bilgiler. Farklı şarap türleri ve kullanılan farklı üretim metotları, Şarap servisi ve şarap seçimi, |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Şarap servisini ve uygun yiyeceğe uygun şarap seçimini bilir |
2 | Şarap üretimini ve tarihçesini bilir. |
3 | Şarap üretimindeki farklı metodları ve bunların lezzetine etkisini bilir. |
4 | 4 Farklı türdeki şarapları tanır ve özelliklerini bilir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Şarap üretimi tarihçesi | Anlatım |
2 | Bağcılık ve şarap üretiminde kullanılan üzümlerin tanıtılması | Anlatım |
3 | Bağcılık ve şarap üretiminde kullanılan üzümlerin tanıtılması | Anlatım |
4 | Dünyadaki önemli şarap üretim merkezleri ve ürettikleri ürünler | Anlatım |
5 | Dünyadaki önemli şarap üretim merkezleri ve ürettikleri ürünler | Anlatım |
6 | Şarap üretimindeki aşamalar ve üretim süreçleri | Anlatım |
7 | Şarap üretimindeki aşamalar ve üretim süreçleri | Anlatım |
8 | Ara Sınav | Sınav |
9 | Köpüklü şaraplar | Anlatım |
10 | Şarap servisi | Anlatım |
11 | Şarap servisi | Anlatım |
12 | Yemek ve şarap seçimi | Anlatım |
13 | Yemek ve şarap seçimi | Anlatım |
14 | Şarap tadımı | Anlatım |
15 | Şarap tadımı | Anlatım |
16 | Son Sınav | Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Doluca Şarapları Eğitim Seti |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Şarap servisini ve uygun yiyeceğe uygun şarap seçimini bilir | 8͵12͵15 | 1͵2 |
2 | Şarap üretimini ve tarihçesini bilir. | 8͵12͵15 | 1͵2 |
3 | Şarap üretimindeki farklı metodları ve bunların lezzetine etkisini bilir. | 8͵12͵15 | 1͵2 |
4 | 4 Farklı türdeki şarapları tanır ve özelliklerini bilir. | 8͵12͵15 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 2 | 2 |
7 | Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 2 | 2 |
15 | Son Sınav | 1 | 2 | 2 |
50 |