Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

ŞARAP BİLİMİ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GST421 Güz 2 0 2 2
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Yrd. Doç. Dr. Gürkan AKDAĞ
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Şarap üretim tüketimi ile ilgili tüm sürecin öğrenilmesi
İçeriği Dünyadaki önemli şarap üretim bölgeleri ve yöresel üretim bölgelerinin tanıtılması, Bağcılık ve üzümlerin tanıtılması, şarap üretimi ile ilgili temel bilgiler. Farklı şarap türleri ve kullanılan farklı üretim metotları, Şarap servisi ve şarap seçimi,

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Şarap servisini ve uygun yiyeceğe uygun şarap seçimini bilir
2 Şarap üretimini ve tarihçesini bilir.
3 Şarap üretimindeki farklı metodları ve bunların lezzetine etkisini bilir.
4 4 Farklı türdeki şarapları tanır ve özelliklerini bilir.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Şarap üretimi tarihçesi Anlatım
2 Bağcılık ve şarap üretiminde kullanılan üzümlerin tanıtılması Anlatım
3 Bağcılık ve şarap üretiminde kullanılan üzümlerin tanıtılması Anlatım
4 Dünyadaki önemli şarap üretim merkezleri ve ürettikleri ürünler Anlatım
5 Dünyadaki önemli şarap üretim merkezleri ve ürettikleri ürünler Anlatım
6 Şarap üretimindeki aşamalar ve üretim süreçleri Anlatım
7 Şarap üretimindeki aşamalar ve üretim süreçleri Anlatım
8 Ara Sınav Sınav
9 Köpüklü şaraplar Anlatım
10 Şarap servisi Anlatım
11 Şarap servisi Anlatım
12 Yemek ve şarap seçimi Anlatım
13 Yemek ve şarap seçimi Anlatım
14 Şarap tadımı Anlatım
15 Şarap tadımı Anlatım
16 Son Sınav Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Doluca Şarapları Eğitim Seti

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Şarap servisini ve uygun yiyeceğe uygun şarap seçimini bilir 8͵12͵15 1͵2
2 Şarap üretimini ve tarihçesini bilir. 8͵12͵15 1͵2
3 Şarap üretimindeki farklı metodları ve bunların lezzetine etkisini bilir. 8͵12͵15 1͵2
4 4 Farklı türdeki şarapları tanır ve özelliklerini bilir. 8͵12͵15 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 2 28
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 2 2
7 Ara Sınav 1 2 2
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 0 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 2 2
15 Son Sınav 1 2 2
50