Ders Bilgileri
VEJETERYAN MUTFAĞI | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GST419 | Güz | 2 | 0 | 2 | 2 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | |
Dili | tr |
Türü | Seçmeli |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr. Gör. Kemal ENES |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Vejetaryen yemek üretiminin öğrenilmesi |
İçeriği | Vejetaryen mutfağının tanıtılması, genel yapısının tanıtılması vejetaryen mutfağında alternatif ürün kullanımı, Vejetaryen menü hazırlanması ve dikkat edilecek noktalar, vejetaryen reçete örnekleri |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Vejetaryenliği ve türlerini bilir. |
2 | Vejetaryenler için menüler hazırlayabilir. |
3 | Vejetaryenler için yemek reçetelerini bilir |
4 | Vejetaryen mutfağında alternatif ürün kullanımını bilir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Vejetaryenliğin tanımlanması ve vejetaryenlik türlerinin öğrenilmesi | Anlatım, Tartışma |
2 | Vejetaryenliğin tanımlanması ve vejetaryenlik türlerinin öğrenilmesi | Anlatım, Tartışma |
3 | Vejetaryen mutfağında alternatif ürün kullanımı | Anlatım, Tartışma |
4 | Vejetaryen mutfağında alternatif ürün kullanımı | Anlatım, Tartışma |
5 | Vejetaryen mutfağına özgü menü hazırlanması | Anlatım, Tartışma |
6 | Vejetaryen mutfağına özgü menü hazırlanması | Anlatım, Tartışma, |
7 | Vejetaryen mutfağına özgü menü hazırlanması | Anlatım, Tartışma, |
8 | Ara Sınav | Sınav |
9 | Vejetaryen mutfağına özgü menü hazırlanması | Anlatım, Tartışma, |
10 | Vejetaryen mutfağına özgü menü hazırlanması | Anlatım, Tartışma, |
11 | Vejetaryen reçete tasarlanması | Anlatım, Tartışma, |
12 | Vejetaryen reçete tasarlanması | Anlatım, Tartışma, |
13 | Vejetaryen reçete tasarlanmas | Anlatım, Tartışma, |
14 | Vejetaryen reçete tasarlanması | Anlatım, Tartışma, |
15 | Vejetaryen reçete tasarlanması | Anlatım, Tartışma, |
16 | Son Sınav | Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Vejetaryenliği ve türlerini bilir. | 2͵6͵7͵8͵14 | 1͵2 |
2 | Vejetaryenler için menüler hazırlayabilir. | 2͵6͵7͵8͵13 | 1͵2 |
3 | Vejetaryenler için yemek reçetelerini bilir | 2͵6͵7͵8͵14 | 1͵2 |
4 | Vejetaryen mutfağında alternatif ürün kullanımını bilir. | 2͵6͵7͵8͵14 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 3 | 3 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 3 | 3 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
50 |