Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

VEJETERYAN MUTFAĞI
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GST419 Güz 2 0 2 2
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör. Kemal ENES
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Vejetaryen yemek üretiminin öğrenilmesi
İçeriği Vejetaryen mutfağının tanıtılması, genel yapısının tanıtılması vejetaryen mutfağında alternatif ürün kullanımı, Vejetaryen menü hazırlanması ve dikkat edilecek noktalar, vejetaryen reçete örnekleri

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Vejetaryenliği ve türlerini bilir.
2 Vejetaryenler için menüler hazırlayabilir.
3 Vejetaryenler için yemek reçetelerini bilir
4 Vejetaryen mutfağında alternatif ürün kullanımını bilir.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Vejetaryenliğin tanımlanması ve vejetaryenlik türlerinin öğrenilmesi Anlatım, Tartışma
2 Vejetaryenliğin tanımlanması ve vejetaryenlik türlerinin öğrenilmesi Anlatım, Tartışma
3 Vejetaryen mutfağında alternatif ürün kullanımı Anlatım, Tartışma
4 Vejetaryen mutfağında alternatif ürün kullanımı Anlatım, Tartışma
5 Vejetaryen mutfağına özgü menü hazırlanması Anlatım, Tartışma
6 Vejetaryen mutfağına özgü menü hazırlanması Anlatım, Tartışma,
7 Vejetaryen mutfağına özgü menü hazırlanması Anlatım, Tartışma,
8 Ara Sınav Sınav
9 Vejetaryen mutfağına özgü menü hazırlanması Anlatım, Tartışma,
10 Vejetaryen mutfağına özgü menü hazırlanması Anlatım, Tartışma,
11 Vejetaryen reçete tasarlanması Anlatım, Tartışma,
12 Vejetaryen reçete tasarlanması Anlatım, Tartışma,
13 Vejetaryen reçete tasarlanmas Anlatım, Tartışma,
14 Vejetaryen reçete tasarlanması Anlatım, Tartışma,
15 Vejetaryen reçete tasarlanması Anlatım, Tartışma,
16 Son Sınav Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Vejetaryenliği ve türlerini bilir. 2͵6͵7͵8͵14 1͵2
2 Vejetaryenler için menüler hazırlayabilir. 2͵6͵7͵8͵13 1͵2
3 Vejetaryenler için yemek reçetelerini bilir 2͵6͵7͵8͵14 1͵2
4 Vejetaryen mutfağında alternatif ürün kullanımını bilir. 2͵6͵7͵8͵14 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 2 28
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 3 3
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 0 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 3 3
15 Son Sınav 1 1 1
50