Ders Bilgileri
ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GST415 | Güz | 2 | 0 | 2 | 2 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Seçmeli |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Yrd. Doç. Dr. Gürkan AKDAĞ |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | None |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Antik yemek kültürü ve tarihinin öğrenilmesi. |
İçeriği | Antik çağdaki yemek kültürünü, ilkel pişirim yöntemleri, yemeğin tarihsel süreci ve günümüze etkileri. |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Antik çağdaki yemek kültürünü bilir. |
2 | İlkel pişirim yöntemlerini bilir |
3 | Yemeğin tarihsel sürecini bilir. |
4 | 4 Entelektüel düzeyi derse uygundur |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Antik çağ yemek kültürü | Anlatım |
2 | Antik çağ yemek kültürü | Anlatım |
3 | Antik çağ yemek kültürü | Anlatım |
4 | Antik çağ yemek kültürü | Anlatım |
5 | Antik çağ yemek kültürü | Anlatım |
6 | Antik çağ yemek kültürü | Anlatım |
7 | Antik çağ yemek kültürü | Anlatım |
8 | Ara Sınav | Sınav |
9 | İlkel Pişirim Yöntemleri | Anlatım |
10 | İlkel Pişirim Yöntemleri | Anlatım |
11 | İlkel Pişirim Yöntemleri | Anlatım |
12 | İlkel Pişirim Yöntemleri | Anlatım |
13 | İlkel Pişirim Yöntemleri | Anlatım |
14 | İlkel Pişirim Yöntemleri | Anlatım |
15 | İlkel Pişirim Yöntemleri | Anlatım |
16 | Son Sınav | Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Dalby A. , Grainger S. ( 2001 ) Antik çağ yemekleri ve yemek kültürü |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Antik çağdaki yemek kültürünü bilir. | 3͵8͵12 | 1͵2 |
2 | İlkel pişirim yöntemlerini bilir | 3͵8͵12 | 1͵2 |
3 | Yemeğin tarihsel sürecini bilir. | 3͵8͵12 | 1͵2 |
4 | 4 Entelektüel düzeyi derse uygundur | 3͵8͵12 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 2 | 2 |
7 | Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 2 | 2 |
15 | Son Sınav | 1 | 2 | 2 |
50 |