Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GST415 Güz 2 0 2 2
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Yrd. Doç. Dr. Gürkan AKDAĞ
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar None
Staj Durumu Yok
Amacı Antik yemek kültürü ve tarihinin öğrenilmesi.
İçeriği Antik çağdaki yemek kültürünü, ilkel pişirim yöntemleri, yemeğin tarihsel süreci ve günümüze etkileri.

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Antik çağdaki yemek kültürünü bilir.
2 İlkel pişirim yöntemlerini bilir
3 Yemeğin tarihsel sürecini bilir.
4 4 Entelektüel düzeyi derse uygundur

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Antik çağ yemek kültürü Anlatım
2 Antik çağ yemek kültürü Anlatım
3 Antik çağ yemek kültürü Anlatım
4 Antik çağ yemek kültürü Anlatım
5 Antik çağ yemek kültürü Anlatım
6 Antik çağ yemek kültürü Anlatım
7 Antik çağ yemek kültürü Anlatım
8 Ara Sınav Sınav
9 İlkel Pişirim Yöntemleri Anlatım
10 İlkel Pişirim Yöntemleri Anlatım
11 İlkel Pişirim Yöntemleri Anlatım
12 İlkel Pişirim Yöntemleri Anlatım
13 İlkel Pişirim Yöntemleri Anlatım
14 İlkel Pişirim Yöntemleri Anlatım
15 İlkel Pişirim Yöntemleri Anlatım
16 Son Sınav Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Dalby A. , Grainger S. ( 2001 ) Antik çağ yemekleri ve yemek kültürü

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Antik çağdaki yemek kültürünü bilir. 3͵8͵12 1͵2
2 İlkel pişirim yöntemlerini bilir 3͵8͵12 1͵2
3 Yemeğin tarihsel sürecini bilir. 3͵8͵12 1͵2
4 4 Entelektüel düzeyi derse uygundur 3͵8͵12 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 2 28
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 2 2
7 Ara Sınav 1 2 2
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 0 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 2 2
15 Son Sınav 1 2 2
50